25n
Orgull
Orgull

La Diputació ajuda a les mancomunitats amb la contractació d'educadors ambientals

El global de les ajudes és d’un milió d’euros, i com explica la diputada de Mancomunitats, Dolors Gimeno, la contractació serà d’un any

La Diputació ajuda a les mancomunitats amb la contractació d'educadors ambientals
29/06/2021 -

La Diputació de València, a través de l’àrea de Medi Ambient, destina un pressupost total d’un milió d’euros perquè les mancomunitats contracten educadors i educadores ambientals durant el període d’un any.

Segons ha explicat la diputada de Mancomunitats, Dolors Gimeno, les quantitats que rebran per a la contractació seran les següents: l’Horta Sud, 143.100 euros; la Ribera Alta, 127.200 euros; la Safor, 111.300 euros; la Vall d’Albaida, 95.400 euros; el Camp de Túria i la Costera-Canal, 79.500 euros respectivament; la Ribera Baixa, 63.600 euros; l’Horta Nord, la Hoya de Buñol-Chiva i la Serranía, 47.700 euros cadascuna d’elles; la Tierra del Vino, el Tejo i el Carraixet, 31.800 euros respectivament; i la Baronia, el Rincón de Ademuz, la Canal de Navarrés, les Valls i l’Alto Túria una quantitat de 15.900 euros per a cadascuna d’elles.

A més de totes les tasques relacionades amb la gestió de residus que defineix el Pla Integral de Residus autonòmic, els 32 educadors ambientals que recorreran els municipis de la província, també s’ocuparan de treballar amb la ciutadania l’ús eficient i responsable de l’energia i de l’aigua en les llars, les energies renovables, la mobilitat sostenible i l’alimentació de temporada i de proximitat.

En este sentit, les dues associacions de referència en educació ambiental, AVEADS i AVEDAM, s’encarregaran de redactar una guia de continguts, que serà una eina útil per als educadors i s’adaptarà a les necessitats dels municipis.

Com explicà la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, en la presentació de l’estratègia Reacciona 2021, “el Pla Integral de Residus, el nostre marc normatiu, estableix l’obligació dels municipis de contractar educadors i educadores ambientals. A més, aquesta inversió donarà oxigen a un sector que ja pateix normalment molt d’intrusisme professional i poc de reconeixement. I l’educació no es pot limitar a les escoles, ha d’estar present per tot arreu, ha de ser permanent i adreçar-se a totes les edats, també als adults. I com sabeu, no es pot educar sense educació ambiental”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 5 =