25n
25N
25N

La Diputació aposta en Fitur per anar "junts" per a competir "en un món global"

El President de la Diputació, Toni Gaspar, incideix en la necessitat de “no anar en solitari” i fer apostes comunes entre els municipis

24/01/2020 -

La representació de la Comunitat Valenciana en la Fira Internacional de Turisme, Fitur, és variada. No obstant això, les diputacions juguen un gran paper i, entre elles, la Diputació de València, a través dels seus representants i els municipis que la integren, té una forta presència amb la finalitat de potenciar el turisme però, sempre, amb caràcter “municipalista“.

El President de la Diputació, Toni Gaspar, ha ressaltat el valor d’una fira internacional com Fitur, en la qual ressaltaran les particularitats dels municipis de la província. Una cosa que realitzen cada any però que, assegura, enguany té un matís: un reforç per la “col·laboració”: “Ja no anirem en solitari, col·laborarem. Ja no hem d’anar cadascun com a regnes de taifes, sinó directament amb allò pel que podem apostar”. Són exemples, assegura, la gastronomia que municipis com Torrent o El Puig han mostrat en la fira. “Només junts, amb allò que ens uneix, podrem competir en un món global com és aquest”, ha asseverat.

Al costat es trobava Jordi Mayor, el Diputat de Turisme de la Diputació. Es tracta del responsable de la “imatge renovada” de València Turisme, que buscarà la “col·laboració absoluta” amb la resta d’administracions per a promoure el turisme. És una aposta que secunda també la Vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó: “Molts pobles que, potser, mai han pensat que allò que tenen en el seu entorn, i allò que els fa diferents, era un atractiu turístic, ara ja veuen que sí”.

Tant és així que municipis com Aldaia, Torrent, Massamagrell o El Puig de Santa Maria es troben representats en la Fira, amb demostracions gastronòmiques i culturals.

La Diputada de Govern Obert, Mentxu Balaguer, ha aprofitat el context per a presentar el projecte Connecta València, que compta amb el suport del Ministeri d’Economia: “Es tracta, des de la Diputació de València, de millorar la infraestructura que tenim en el territori, d’analitzar tota eixa informació, i treballar amb un repositori de dades obertes”. Un programa que permetrà la col·laboració entre els municipis de la província per a establir nous llaços i dinàmiques de cara al turisme.

També estava present el portaveu del PP en la Diputació i Alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, que ha reclamat a la Generalitat celeritat per a la recuperació de les platges després del pas de Gloria: “Hem d’articular que la Generalitat ens ajude i, de cara a la Setmana Santa, estiga tot el litoral valencià, i sobretot de la província de valència, llest per a crear riquesa i ocupació“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud