25n
25N
25N

La digitalització de la xarxa d'aigua de Paterna permet una gestió més eficient

La digitalització de la xarxa d'aigua de Paterna permet una gestió més eficient
12/11/2019 -

L’Ajuntament de Paterna, a través de l’empresa Aigües de Paterna, està duent a terme la digitalització de la xarxa de subministrament d’aigua potable del municipi amb l’objectiu de realitzar una gestió més eficient dels recursos hidràulics i millorar la conservació de les masses naturals d’aigua.

Així ho ha explicat la Tinenta d’Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Núria Campos qui ha destacat que “s’han instal·lat comptadors amb lectura en remot en tota la xarxa de distribució d’aigua que permeten detectar a temps real possibles fugides o avaries, la qual cosa redueix el temps necessari fins a la seua localització i reparació”.

D’aquesta manera s’aconsegueix una major eficiència energètica de les instal·lacions que repercuteix en beneficis mediambientals, ja que la detecció primerenca de fugides redueix la quantitat d’aigua potable no utilitzada per a consum final, contribuint a la preservació dels medis naturals del municipi.

A més, quant als llits públics, la Tinenta d’Alcalde ha destacat que “també s’han instal·lat dispositius en la xarxa que permeten controlar digitalment el seu comportament i conseqüentment millorar la resposta davant possibles desbordaments als llits i medis naturals del municipi”.

En concret s’han col·locat limnímetres en les eixides d’emissari del riu Túria i en el Barranc d’Endolça, que permeten disposar de lectures d’episodis d’abocament al medi natural, al mateix temps que estimar el cabal aportat en episodis de pluges.

A aquests nous mesuradors digitals, cal sumar-los el funcionament d’un pluviòmetre i d’estacions d’alarma i registre en les Estacions de Bombament d’Aigües residuals, que complementen la sistematització de la xarxa de sanejament.

Finalment, Campos ha assenyalat que a les mesures adoptades també cal afegir la implementació de sondes de qualitat en diferents punts de la xarxa, que al costat dels dispositius amb els quals compten diverses empreses, permetrà tindre a temps real un control de la qualitat de l’aigua que arriba a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Font del Pitxer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 3 =