caixa popular

Digital Agro: arriba la indústria 4.0 a les centrals hortofructícoles

Digital Agro: arriba la indústria 4.0 a les centrals hortofructícoles
02/10/2017 -

La digitalització arriba a la indústria agroalimentària, i ho fa a través de Digital Agro, plataforma formada per un conjunt d’Apps interconnectades que permet millorar l’eficiència de les plantes de processament de fruites i verdures. Digital Agro inclou mòduls de Control de Qualitat de Fruita, Controls de Manteniment i Seguretat, Productivitat de Magatzem i funcionalitats especials com la connexió a IoT (Internet de les Coses), una eina intel·ligent per a aconseguir una plena transformació digital en el sector.

El seu creador, Rubén Terròs, és fundador de l’empresa valenciana “Digitalitzar-te” i té més de 15 anys d’experiència en tecnologia aplicada al sector agroalimentari. “Durant més de 10 anys vaig estar donant suport informàtic i tractant dia a dia amb els principals magatzems de fruita de la Comunitat Valenciana, Múrcia, i altres regions; gràcies a açò vaig aprendre quins eren els reptes informàtics a superar per a millorar els programes per al sector”, explica Rubén.

El desenvolupament de Digital Agro va començar fa ja tres anys i actualment està implantat en algunes de les més grans centrals hortofructícoles de la Comunitat Valenciana. “Les Apps de Digital Agro aporten augment de qualitat, manteniment i productivitat a una Central Hortofructícola” explica Terròs. “Esta tecnologia ofereix gràfics a temps real, podent prendre decisions en el moment per a millorar la seguretat dels aliments”.

 

“La Transformació digital ja és una realitat per al futur dels nostres negocis”

Segons Rubén, “Digital Agro és una mostra més que el futur dels nostres negocis està en la transformació digital”. De fet, la plataforma té un mòdul IoT (Internet of Things) que fa que estiga preparada per a treballar de forma independent amb dispositius en línia i recopilar informació des de tota classe de sensors. “IoT és la interconnexió de xicotetes coses i sensors que ens aporten informació clau per al futur dels nostres negocis. Gràcies a la integració de IoT, Digital Agro ofereix la possibilitat de rebre dades via xarxa o internet des d’estos dispositius, emmagatzemar-los i posteriorment tractar-los per a ser mostrats en vistes com Reportes amb Gràfics a temps real o en forma de Calendari. Igualment s’ofereix la possibilitat de crear alertes, per exemple per email si una dada sobrepassa un valor preestablit”.

I com veure la seua aplicabilitat en el sector? Rubén ens posa un clar exemple, “Pensem, per exemple, poder tenir controlades totes les temperatures i nivells d’oxigen de les càmeres amb mesuraments a temps real, poder rebre alertes i poder compartir eixes dades amb controls que es realitzen en Digital Agro. I igualment podem portar esta tecnologia al camp, per a fer mesuraments del mateix i integrar-ho en la nostra aplicació. Tot en el mateix ecosistema, tot en la mateixa base de dades”.

L’ecosistema d’aplicacions Digital Agro es presentarà de manera oficial en la fira més important del sector agroalimentari el pròxim 18 d’octubre a Madrid, Fruit Attraction 2017.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris