25n
25N
25N

Setze museus obrin les seues portes gratis aquest 12 d'octubre, entre ells el 'González Martí' de València

Setze museus obrin les seues portes gratis aquest 12 d'octubre, entre ells el 'González Martí' de València
12/10/2019 -

Un total de 16 museus de diferents comunitats autònomes gestionats pel Ministeri de Cultura i Esport obrin les seues portes gratis aquest dissabte 12 d’octubre i huit d’ells ampliaran el seu horari, amb motiu del Dia de la Festa Nacional.

Se sumen a aquesta iniciativa el Museu Nacional d’Art Romà, a Mèrida; el Museu d’Altamira, a Santillana del Mar (Cantàbria); el Museu Nacional d’Arqueologia Subaquàtica ARQUA, a Cartagena (Múrcia); el Museu del Greco i Museu Sefardita, a Toledo; el Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries ‘González Martí’, a València, i el Museu Nacional d’Escultura i Museu Casa de Cervantes, a Valladolid.

També participen, entre altres, el Museu Nacional del Prado, el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza i el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, segons ha informat el Ministeri de Cultura i Esport.

A Madrid poden visitar-se de manera gratuïta el Museu Arqueològic Nacional, el Museu del Vestit, EL Museu Nacional d’Arts Decoratives, el Museu Sorolla, el Museu Nacional d’Antropologia, el Museu Cerralbo, el Museu del Romanticisme i Museu d’Amèrica.

Per part seua, la Biblioteca Nacional d’Espanya dóna accés lliure de 10 a 14 hores al Saló General de Lectura, reservat habitualment per a usuaris i investigadors. Així mateix, en l’Avantsala, els visitants podran veure el ‘Llibre d’hores’ de Carles V.

Huit d’aquests centres amplien també enguany el seu horari d’obertura de manera extraordinària, sis d’ells fins a les 20 hores, com el Museu Arqueològic Nacional, el Museu d’Amèrica, el Museu Nacional d’Antropologia, el Museu Nacional d’Arqueologia Subaqüàtica, el Museu Nacional de Ceràmica i el Museu Sorolla, i el Museu del Romanticisme i el Museu d’Altamira fins a les 18 hores.

ACTIVITATS MUSICALS I TALLERS INFANTILS

A més, el Museu d’Amèrica ofereix a les seues sales entre les 11.30 i les 13.30 hores ‘microrecitals’ de guitarra interpretats per Luis Alejandro García, una iniciativa que porta per títol ‘Llaços sobre l’Atlàntic’.

En el Museu Nacional d’Arqueologia Subaquàtica la Coral Polifònica Carthagonova, interpreta a les 12 hores un recital d’Havaneres i
Cançons de la Mar, que estarà obert al públic fins a completar l’aforament, mentre que el taller de prehistòria ‘Caçadors de cérvols’ mostrarà en el Museu d’Altamira com es caçava en el Paleolític superior, així com els recursos que s’aprofitaven per a elaborar instruments de caça com azagayas i puntes de llança.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =