25n
25N
25N

Díaz (PP) acusa la consellera Mollà de "posar la ideologia per damunt de l'interés general" en la gestió de residus

Díaz (PP) acusa la consellera Mollà de "posar la ideologia per damunt de l'interés general" en la gestió de residus
02/06/2021 -

La portaveu de Medi Ambient del Grup Popular en les Corts Valencianes (GPP), Elisa Díaz, ha denunciat hui que el Consell Jurídic Consultiu (CJC) ha “tombat l’obsessió de la consellera d’Agricultura de posar la ideologia per damunt dels interessos dels valencians”.

Elisa Díaz s’ha referit d’aquesta manera després que el Consell Jurídic Consultiu (CJC) haja emés un dictamen “demolidor” sobre la Llei de Prevenció de Residus i Economia Circular al qual li posa 20 objeccions essencials i altres punts de caràcter general.

En aquest context, ha advertit que si el text “s’aprova en aquestes condicions tan poc rigoroses i sense atendre les observacions del CJC, sense fer una valoració econòmica i amb un gran contingut abstracte, el problema social i econòmic serà demolidor”. Per tot això, ha instat la consellera d’Agricultura, a assumir les seues “responsabilitats, recapacitar i ser humil”, ja que “tots els indicadors li suggereixen que done la volta” i es pose a treballar en una norma rigorosa, dissenyada amb les agents econòmics, socials i els municipis. Hi ha molt en joc”, ha assenyalat.

Així, la portaveu de Medi Ambient ha assenyalat que “està plena d’errors per tots costats i envaeix competències tant nacionals com locals, i a més ja hi ha una llei nacional que s’està tramitant en els mateixos termes, la qual cosa genera moltes contradiccions”.

A més, “no ha hagut una valoració de l’impacte econòmic que és enorme” un dels principals motius pels quals “no hauria d’arribar a aprovar-se” perquè “afecta moltíssims agents econòmics, socials, municipis i diputacions” i crea una “gran inseguretat jurídica”. “La norma trenca la unitat de mercat i encobreix un sistema de depòsit, devolució i retorn”, ha afegit.

Elisa Díaz ha explicat que el text “ataca directament a l’activitat econòmica de la Comunitat Valenciana però també en l’activitat diària dels municipis i de les diputacions”. A més, “no és una transposició de la normativa europea és una interpretació sectària de la normativa europea”.

Aquesta llei “complica l’eixida de la crisi, ja que posa en perill llocs de treball, l’estabilitat de milers de famílies que tremolen davant la imposició de la consellera, que no té un criteri clar, i actua de manera contradictòria i incoherent”. Tant és així, ha afegit, que fins a l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA), s’ha pronunciat en contra d’aquesta llei perquè “les disposicions són un despropòsit”, ja que “posen en risc el sector agrícola”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + tretze =