Diana Morant: "L'objectiu d'actuacions com l'ARRUr del Raval és que en aquesta ciutat no hi haja barris ni millors ni pitjors"

El vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, visita Gandia per conéixer de primera mà les actuacions que es realitzaran dins del projecte ARRUr

Guardar

_AO_4806 copia
_AO_4806 copia

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; acompanyada pel vicealcalde i regidor d'Urbanisme, Josep Alandete; la regidora delegada d'Habitatge, Amparo, Victoria; i els portaveus dels grups municipals han rebut aquest matí al despatx d'alcaldia al vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau.

El vicepresident segon de la Generalitat ha signat al llibre d'honor de la ciutat per posteriorment participar juntament amb l'alcaldessa de Gandia, el vicealcalde i la regidora delegada d'Habitatge, Amparo Victoria; en les jornades que se celebren hui i demà a Foment AIC sota el títol "Ajuts a la regeneració i renovació urbana i rural (ARRUr) i la rehabilitació i reforma d'habitatges (RENHATA)". La jornada d'obertura també ha comptat amb la presència de la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga; i la directora de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE), Begoña Serrano.

Després d'inaugurar les jornades, Diana Morant ha declarat que la visita del vice president segon del Consell ha tingut com a objectiu conéixer de prop la realitat de barri de Raval.

"Per a nosaltres el Raval és un barri clau per molts motius que tenia una sèrie de problemes que calia afrontar. Per això l'Ajuntament de Gandia va preparar una proposta per a acollir-se als ajuts que va convocar la Conselleria".

Tal com ha explicat l'alcaldessa, la inversió pública en aquesta intervenció arriba als 1,8 milions d'euros que s'incrementen amb la co-aportació dels propietaris fins als 2,6 milions d'euros.

La iniciativa permetrà l'actuació en habitatges i en la trama urbana per dignificar els espais públics.

"L'objectiu és que en aquesta ciutat no hi haja barris ni millors ni pitjors ni zones degradades. L'actuació serà integrada per a aconseguir que tot el barri de Raval siga digne i complisca els estàndards europeus".

D'altra banda, Morant també va destacar que ja s'estan abordant futures actuacions als barris de Beniopa, Benipeixcar i el Grau amb la classificació d'aquests barris com a nuclis antics que permeten accedir a noves línies d'ajuts.

"Per a nosaltres, el govern local i el de la Generalitat, és una obligació facilitar l'accés a l'habitatge digne. La rehabilitació continuarà sent la línia prioritària per damunt de l'expansió i la depredació del territori" va finalitzar l'alcaldessa.

Per la seua banda, Rubén Martínez Dalmau va destacar que "Gandia i la Safor són molt importants per al govern valencià" i va voler ressaltar "la solidesa de l'equip d'Habitatge i Urbanisme del consistori a l'hora de proposar un projecte com el de Raval que ha passat la baremació amb nota" "Amb aquesta actuació millorarem una part més de la ciutat igual que vam fer al barri de Simancas. Es tracta de fer que les persones visquen en condicions dignes i que es complisca amb el dret a l'habitatge".

Pel que fa a les actuacions de rehabilitació, Dalmau va posar en valor que aquests processos ajuden a combatre l'emergència climàtica. "Hem d'entendre que les nostres ciutats són circulars i que han de ser bio sostenibles. Això implica que hem d'utilitzar la rehabilitació per evitar ocupar més terreny. Des d'aquest punt de vista, la inversió de Raval s'emmarca en aquesta línia".

Finalment, Josep Alandete va agrair a l'equip tècnic municipal que va desenvolupar el projecte. "Aquestes polítiques de regeneració urbana són importants per a combatre el canvi climàtic. Són actuacions que posen a les persones com a centre de les actuacions. Seguirem actuant des del govern municipal en col·laboració amb el Govern deL Botànic perquè aquestes intervencions es puguen ampliar a barris com Beniopa, Benipeixcar o el Grau".

Destacats