25n
25N
25N

Diana Morant: "El cabal del Serpis està controlat i la situació millora"

Diana Morant: "El cabal del Serpis està controlat i la situació millora"
21/01/2020 -

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el vice alcalde, Josep Alandete; el regidor delegat de Seguretat, Nacho Arnau; i el Cap de la Policia Local de Gandia, Marc Cuesta; han comparegut davant els mitjans de comunicació per a informar de la situació actual de la ciutat durant el temporal que està afectant aquests dies a la Comunitat Valenciana.

En primer lloc, Morant ha recordat que ahir a la vesprada es va decretar l'”Emergència 0″ per risc d’inundabilitat pel desbordament del riu Serpis, la qual cosa implica que pot produir-se un episodi complicat en la zona afectada i que en aqueix cas és l’administració local la responsable.
A través del CECOPAL, convocat ahir a la vesprada, i on van participar Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Local, Bombers, Protecció Civil així com representants municipals i caps dels Departaments implicats de l’Ajuntament, es va acordar la vigilància i control de què succeïa en el llit del riu durant la nit a més de recomanar als veïns de la barriada de Marenys que no pernoctaren a les seues cases. “No era un desallotjament obligatori sinó una recomanació. Agraïm moltíssim a la ciutadania i els veïns la seua comprensió” “Vam posar en marxa un dispositiu especial on vam atendre 9 persones que van ser reallotjades en hotels del municipi. Tota persona que va demanar ajuda la va tindre”.

Un altre aspecte que s’ha destacat durant la compareixença és que el cabal del pantà de Beniarrés està disminuint pel que la previsió és que la situació vaja millorant encara que l’alerta es manté en situació d'”Emergència 0″ fins a un altre avís.

L’alcaldessa va voler remarcar el treball de totes les persones que han participat en el dispositiu durant aquests dies i la interlocució directa i contínua que s’ha mantingut tant amb l’Agència d’Emergències de la Generalitat Valenciana a través del seu director, Jose María Ángel; així com amb la confederació Hidrogràfica del Xúquer a través del seu president Manuel Alcalde; la subdelegació del Govern amb el subdelegat Roberto González Cachorro a més de les crides realitzades amb el president de la Generalitat, Ximo Puig; la Consellera, Gabriela Bravo; el Secretari Autonòmic, Alfredo Boix; o el director General de Turisme, entre altres. “Tots es van posar a la disposició de Gandia per al que necessitàrem. No sols van respondre tots els implicats en l’emergència sinó que també ho van fer els màxims representants de la nostra Comunitat”.

Diana Morant també va lamentar la defunció d’una persona al parc de l’Estació. “Ella havia decidit viure allí i va rebutjar totes les alternatives que se li van intentar facilitar des de la Policia Local, Creu Roja i Càritas per a ajudar-lo en la seua situació”.

En aquest sentit, l’alcaldessa va explicar les mesures que s’han pres durant aquests dies. “Moltes vegades pot ser que no s’entenguen les decisions que es prenen però l’administració local sempre les pren perquè prevalga la seguretat de la ciutadania. En aquests dies s’ha evidenciat que aquest tipus de decisions salven vides i aquest mateix matí hem tornat a convocar el CECOPAL on continuarem prenent decisions i sempre ho farem amb la màxima prudència per a vetlar per la seguretat de les persones”.

Pel que respecta a la situació de Marenys de Rafalcaid, Nacho Arnau ha explicat que les patrulles de la Policia Local es troben en la zona i que aquest matí s’està permetent l’accés i l’eixida en una part de la barriada. “Els problemes que hem tingut han sigut per la pujada de la mar i no per l’increment del nivell del riu” va explicar el regidor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 16 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud