25n
25N
25N

Sanitat obrirà un diàleg amb tots els sectors implicats en la seua "aposta decidida" pel canvi de model de Primària

Sanitat obrirà un diàleg amb tots els sectors implicats en la seua "aposta decidida" pel canvi de model de Primària
30/09/2020 -

La Generalitat obrirà un procés de diàleg amb tots els sectors implicats en la seua “aposta decidida” per un canvi del model d’Atenció Primària i Comunitària del Sistema Valencià de Salut. Així ho ha indicat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, després de la reunió mantinguda al Palau amb el ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, i la nova comissionada d’Atenció Primària i Comunitària del Sistema Valencià de Salut, María José Lloria.

La comissionada ha traslladat en la seua trobada amb el ‘president’ la seua voluntat d'”obrir un espai de diàleg i de trobada” en el qual es va escoltar a col·legis professionals, sindicats, societats científiques, professionals, associacions de pacients i ciutadania, amb la finalitat de comptar amb la “màxima participació” en la plasmació del pla que permeta aqueixa transformació de l’Atenció Primària, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Barceló ha subratllat que aquest pla “anirà acompanyat d’una calendarització” per a la implantació dels canvis que permeten “enfortir la sanitat pública i afrontar en les millors condicions els reptes que planteja la pandèmia de Covid-19”.

La Conselleria de Sanitat ha creat la figura de la comissionada d’Atenció Primària i Comunitària del Sistema Valencià de Salut per a l’estudi de les millores necessàries en Atenció Primària i Comunitària, “en el context de l’oportunitat que ofereix el coneixement adquirit durant la crisi sanitària”, segons va anunciar el passat 21 Puig en el Debat de Política General.

La comissionada té per objecte impulsar l’elaboració del Pla de Transformació i Innovació de l’Atenció Primària i Comunitària per a la seua posterior implantació, conjuminant les necessitats de la ciutadania i la corresponsabilitat de totes les persones en la salut amb el coneixement científic i la innovació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =