Diàleg internacional sobre nutrició a València

Guardar

valencia
valencia

València Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2017 impulsa una trobada per a debatre i intercanviar opinions sobre el desenvolupament dels sistemes alimentaris sostenibles. Estos DIÀLEGS tindran lloc els dies 20 i 21 d’abril a l’edifici NEXUS de la Universitat Politècnica de València i compten amb el suport de la Diputació de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Internacional Terra Ciutadana, el Grupo Cooperativo Cajamar i Consum.

Amb més de 50 ponents, experts nacionals i internacionals en qüestions de nutrició i sistemes alimentaris sostenibles, l'esdeveniment serà inaugurat per Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat Valenciana; Joan Ribó, alcalde de València, i Marcela Villarreal, directora de la divisió Associacions, Promoció Institucional i Desenvolupament de la Capacitat de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura). Cap a la meitat de la primera jornada, Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, pronunciarà unes paraules a manera de salutació.

Basada en tres pilars de discussió –Alimentació i territori, Governança dels sistemes alimentaris i Polítiques alimentàries i nutricionals a les ciutats–, esta trobada pretén ser un espai de treball crític, diversificat i creatiu en què es construïsquen ponts de comunicació amb els diversos agents implicats en la presa de decisions.

Durant el simposi, els diferents actors implicats en el sector agroalimentari (acadèmics, societat civil organitzada, organismes multilaterals, administracions públiques, cooperativistes, sindicats i empresaris) tindran l’oportunitat de debatre sobre reptes i oportunitats d’una alimentació sostenible per als territoris.

València fa un nou i important pas enguany i s’ubica al capdavant del moviment transformador Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, una iniciativa amb la qual es pretén potenciar este protocol mundial i dotar-lo de més visibilitat i protagonisme perquè altres ciutats s’hi sumen, hi participen i li donen impuls.

El Pacte de Milà, primer protocol mundial en matèria alimentària que es desplega a escala municipal, porta implícit el compromís de les ciutats que l’han signat –i les que pròximament el rubricaràn– per a treballar en el desenvolupament de sistemes alimentaris sostenibles, inclusius, resilients, segurs i diversificats en un marc d’acció basat en els drets.

Les conclusions i propostes que emanen d’esta trobada internacional es bolcaran en la Cimera Anual i Trobada d’Alcaldes de les ciutats signatàries del Pacte de Milà, que se celebrarà a València els pròxims dies 19, 20 i 21 d’octubre.

L’esdeveniment és gratuït, però les places són limitades i, per tant, és necessària la inscripció abans del dimarts 18 d’abril.

Com a part del simposi s’hi han inclòs dos activitats complementàries: la visita a les Sitges, emblemàtics magatzems de blat a Burjassot el dimecres 19, i la presentació Territori boval en la Mostra de Vins i Aliments de la Comunitat Valenciana el divendres 21 d’abril, a l’antic llit del riu Túria, al costat del Pont de les Flors.

Destacats