25n
25N
25N

L'Ajuntament commemora el Dia del Poble Gitano

L'Ajuntament commemora el Dia del Poble Gitano
07/04/2017 -

L’Ajuntament se suma a la commemoració del Dia del Poble Gitano que se celebra el 8 d’abril. La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha declarat que és un “dia de celebració i de reconeixement” i ha reivindicat la necessitat que “el poble gitano tinga igualtat d’oportunitats” respecte a la resta de ciutadans i ciutadanes. L’acte de reconeixement s’ha realitzat en el Saló de Cristall de l’Ajuntament, emmarcat amb una exposició que relata la història de les víctimes del poble gitano en l’holocaust nazi.

A més de la regidora, Isabel Lozano, han participat en l’acte el director general de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, José de Lamo; el president de la Federació Maranatha, Alfredo Maya, i la tècnica d’Ocupació de la Fundació del Secretariat Gitano, Josefa Moreno. Va ser en 1971 quan la UNESCO va datar el 8 d’abril en record del Primer Congrés Mundial Romaní/Gitano. Aquell dia també es va instituir l’himne i la bandera romaní, que l’Ajuntament exhibeix hui al balcó. A més, l’himne s’ha escoltat en el Saló de Cristall en finalitzar l’acte.

Isabel Lozano ha recordat que l’Ajuntament “treballa per a combatre les desigualtats que pateix el poble gitano i per a crear espais de convivència mutus, que és la millor vacuna contra el antigitanisme”. “La vostra cultura”, ha mantingut Lozano, “és també cultura europea”.

Per la seua banda, el director general de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat, José de Lamo, ha manifestat que “la identitat del nostre país és diversa, i el futur del poble gitano està en la igualtat d’hòmens i dones”. Ha ressaltat també la necessitat de “continuar naturalitzant dia a dia la inclusió d’aquest poble, i evitar comentaris racistes i denigrants en un esforç personal i col·lectiu”.

Josefa Moreno, tècnica d’Ocupació de la Fundació del Secretariat Gitano, ha agraït a la corporació que “aquesta siga ja la segona vegada que s’exposa la bandera gitana a l’Ajuntament, la qual cosa és per a nosaltres un motiu d’orgull”. “El 8 d’abril”, ha continuat Moreno, “és el dia que simbolitza les nostres reivindicacions, però el treball s’ha de fer dia a dia i les administracions públiques tenen el seu treball la resta de l’any”, ha reconegut. Moreno ha exposat una idea molt assentida pels assistents a l’acte amb la qual ha reivindicat que “tenim una identitat que cal respectar. Jo tinc els meus costums, no tinc per què integrar-me, no tinc per què assimilar el que no és meu”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + catorze =