caixa popular

València commemorarà el Dia Nacional de Persones Celíaques

València commemorarà el Dia Nacional de Persones Celíaques
26/05/2017 -

L’Ajuntament s’ha sumat a la celebració del Dia Nacional de les persones celíaques que se celebrarà demà, dissabte 27 de maig. I com a mostra d’aquesta adhesió, la façana de l’edifici consistorial s’il·luminarà de blau, tal com ha anunciat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, després de rebre els representants d’ACECOVA, Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana.

En aquesta reunió, l’alcalde ha reconegut la labor que desenvolupa l’esmentada entitat per a millorar la qualitat de vida de les persones afectades per aquesta patologia, que amb motiu del seu Dia Nacional, “reivindicaran, una vegada més, que la celiaquia es contemple, oficialment, com una situació clínica que justifique una prestació econòmica per a finançar l’alt cost dels productes específics sense gluten”.

Referent a açò, la regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, ha destacat hui a moltes accions que ACECOVA duu a terme per a normalitzar la vida de les persones celíaques. Si bé, “queden reptes pendents i per açò és fonamental donar visibilitat a aquesta patologia i als seus efectes sobre les persones”, i per a açò comptarà amb el suport i respatler de la Regidoria de Sanitat i Salut de l’Ajuntament de València”.

Maite Girau ha explicat que la Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya, entre les quals es troba ACECOVA, té previst realitzar diferents activitats amb l’objectiu de donar a conéixer la malaltia celíaca al major nombre possible de persones, incrementant així el coneixement d’aquesta patologia i dels seus símptomes; “així com una millora en el correcte i precoç diagnòstic, l’únic tractament del qual consisteix en el seguiment d’una dieta estricta sense gluten, per a tota la vida”.

Finalment, ha recordat que la malaltia celíaca (EC) és una intolerància permanent al gluten del blat, ordi, ségol, i probablement drena que es presenta en persones genèticament predisposades, caracteritzada per una reacció inflamatòria, de base immune, en la mucosa de l’intestí prim que dificulta l’absorció de macro i micronutrients.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 16 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats