25n
25N
25N

En la Comunitat Valenciana, 29 gossos deixen de tindre llar cada dia

En el dia mundial del gos de carrer, recordem a tots els 104.688 gossos abandonats al nostre país mentre que els governs locals inicien campanyes estiuenques contra l’abandó animal

En la Comunitat Valenciana, 29 gossos deixen de tindre llar cada dia
27/07/2019 -

Segons l’últim estudi d’Affinity, a Espanya s’abandonen diàriament 287 gossos, 29 d’ells a la Comunitat Valenciana. En xifres totals, l’any passat es van abandonar 104.688 gossos en tot l’Estat; això signifiquen 22 gossos abandonats per cada 10.000 habitants. I tot això és sol el que es comptabilitza des de les protectores, ja que, segurament, existisquen molts més gossos de carrer, sense llar ni família, vagabundejant pels carrers del nostre país i de la nostra comunitat autònoma.

Hui, dia mundial del gos de carrer, retem homenatge a tots aqueixos 104.688 gossos que viuen als nostres carrers. Als 29 gossos que abandonem diàriament els valencians. Malgrat tot, pensem que, no obstant això, hem millorat respecte a l’any 2008, en el qual es van abandonar 156.858 gossos i gats en tot el territori espanyol. Ara, gràcies a les successives campanyes animalistes de la regidoria de Benestar Animal de València, entre moltes altres raons, els abandons disminueixen molt gradualment.

‘NO ABANDONES. QUI PERD A UN AMIC PERD UN TRESOR’

Glòria Tello, regidora de Benestar Animal de l’Ajuntament de València, estrena aquest cap de setmana la IV edició de la campanya estiuenca ‘No abandones. Qui perd a un amic, perd un tresor’. Aquesta iniciativa pretén conscienciar a la societat valenciana sobre aquesta problemàtica i fomentar l’adopció responsable d’animals.

Aquesta campanya no comença a l’estiu per pura casualitat -així com tampoc és casualitat que el dia del gos de carrer siga en aquestes dates-, sinó perquè, segons Tello, juliol i agost “són els mesos més crítics de l’any respecte a l’abandó animal”. Quan va presentar la campanya, la regidora també va recalcar que “és fonamental perquè es complementa amb la resta de campanyes i accions impulsades per Benestar Animal”.

PATERNA ‘MAI ABANDONA’

Des de la regidoria de Benestar Animal d’un altre municipi de l’Horta també s’ha volgut posar en marxa una campanya contra els abandons. Paterna, seguint el mateix camí que la ciutat de València, també inicia aquest cap de setmana una campanya per a sensibilitzar sobre aquest problema anomenada ‘Mai abandones la teua mascota. Ell no ho faria’.

La regidora, Mercedes Navarro, va voler recordar, en el dia de la presentació de la campanya, que “només en l’últim mes, la protectora ha recollit en el municipi 62 animals, 33 gossos i 29 gats, unes xifres per davall de la mitjana de la província, però que ens obliguen a continuar treballant per a aconseguir l’abandó zero al qual aspirem”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 4 =

25n el puig
25 paiporta 2019
diputacion de valencia 25n
programacion rialto
massamagrell 25n
medioambiente torrent
museo etnologia
25n el puig