caixa popular

València es suma al Dia Mundial de les Malalties Rares

València es suma al Dia Mundial de les Malalties Rares
27/02/2018 -

L’Ajuntament de València se suma a la campanya impulsada per la Federació Espanyola de Malalties Rares amb el lema “Construïm hui per al demà” en el marc de la celebració del Dia Mundial de les Malalties Rares, que es commemora demà dimecres, dia 28. El balcó municipal lluirà una pancarta com a element de sensibilització sobre aquestes patologies que afecten 3 milions de persones en tot el territori estatal.

La Regidoria de Sanitat i Salut Pública, que dirigeix Maite Girau, ha impulsat la col·locació de la pancarta en el balcó de l’edifici consistorial, com a mostra de solidaritat amb els que pateixen algun tipus d’aquestes patologies poc freqüents, i per a col·laborar en el coneixement sobre aquest tipus de malalties que afecten un percentatge xicotet de la població. Al llarg de la jornada també hi haurà instal·lada una taula informativa en la plaça de l’Ajuntament.

La ciutat de València se suma així un any més a la iniciativa de la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER), que té com màxima prioritat impulsar una major investigació sobre aquesta classe de patologies, davall una perspectiva integral i davall l’enfocament del treball en xarxa amb les diverses associacions i entitats implicades. Tal com ha subratllat la regidora de Sanitat, Maite Girau, “d’aquesta manera es reflecteix el suport institucional de la ciutat en pro de la visibilitat dels qui es veuen afectats per alguna d’aquestes patologies i de la conscienciació sobre la seua realitat per part de la ciutadania”.

Més de tres milions de persones conviuen en el nostre país amb afeccions qualificades de “rares”, és a dir, poc freqüents en termes percentuals. Des de FEDER insisteixen en la importància i la necessitat invertir en investigació, com a solució a la problemàtica de les patologies rares, i denuncien la falta de mitjans per a fer front a aquestes.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − nou =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris