25n
25N
25N

Gandia commemora aquest divendres el Dia Mundial contra l'Esclerosi Lateral Amiotròfica

Gandia commemora aquest divendres el Dia Mundial contra l'Esclerosi Lateral Amiotròfica
20/06/2019 -

La regidora Liduvina Gil ha presentat aquest matí les activitats que posarà en marxa el consistori amb motiu del Dia Mundial contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). L’edil ha estat acompanyada per Ángel Arcos, José Seguí i Ángel Alfaro, afectats per la malaltia.

“Aquest dia té l’objectiu de fer una crida internacional perquè la ciutadania i els governs òbriguen els ulls davant d’una malaltia dramàtica. I al mateix temps, mobilitzar els estaments necessaris per a procurar serveis de qualitat per a tots aquells pacients que la pateixen, així com millors línies d’investigació que involucren causes, tractament i curs de la malaltia”, va afirmar Gil.

“Estem parlant de persones valentes que cada dia lluiten per fer una vida normal i que esperen que es trobe alguna cosa nova que pare la seua malaltia” va declarar Gil, qui ha destacat la tasca d’Ángel Arcos, recorrent el Camí de Santiago amb bicicleta per recaptar 2.500 euros destinats a continuar investigant una cura per l’ELA.

Les activitats que es desenvoluparan demà i a les que està convidada tota la ciutadania consisteixen en la lectura del Manifest del Dia Mundial contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica que tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament a les 12.00 hores. A les 21.30 hores, les façanes de l’Ajuntament, la Casa de la Marquesa i la rotonda d’accés nord a la ciutat, s’il·luminaran de color verd. Un color que representa la malaltia i l’esperança, tal com han explicat durant la roda de premsa.

Àngel Arcos va voler agrair la feina del consistori i la regidora alhora que ha incidit que “és una malaltia neurodegenerativa que va paralitzant tots els músculs del cos amb un termini de vida de 3 a 5 anys. Des d’ací convidem a tota la ciutadania a què ens acompanye per seguir coneixent l’ELA i donant visibilitat a la nostra malaltia”.

Per la seua banda, Ángel Alfaro va destacar que encara hi ha molta falta d’informació sobre aquesta malaltia rara i que “hi ha molts malalts de l’ELA que no ixen de casa per vergonya. Vull demanar-los que isquen al carrer, que passen temps amb la família, els amics i coneguts perquè quan ens relacionem amb altres el dolor desapareix”.

Finalment, José Seguí va agrair el suport del consistori per fer visible la malaltia davant la ciutadania.

Finalitzada la roda de premsa, la regidora Liduvina Gil ha acompanyat a Ángel Arcos, José Seguí i Ángel Alfaro han visitat el despatx d’alcaldia per reunir-se amb l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant i exposar-li les seues inquietuds.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − sis =