25n
25N
25N

El Dia Internacional dels Museus i activitats d'animació lectora a maig en Burjassot

Burjassot celebra el Dia Internacional dels Museus com a fil conductor per a l’animació lectora en aquest mes de maig

El Dia Internacional dels Museus i activitats d'animació lectora a maig en Burjassot
06/05/2019 -

Amb l’arribada d’un nou mes, el de maig, l’equip de Biblioteques Municipals de Burjassot oferirà a les seues usuàries i usuaris un ampli ventall d’activitats d’animació lectora gratuïtes pensades per a totes les edats. Activitats que, en aquest mes, tindran com a fil conductor el Dia Internacional dels Museus que se celebra el 18 de maig.

El dimecres 8 de maig a les 18 hores tindrà lloc la primera de les activitats del mes, una animació lectora sota el títol “Un quadre amb parany”, dedicada a Salvador Dalí. En l’activitat es coneixerà la figura del genial pintor i, a més, algunes de les seues famoses obres com “la imatge desapareix” que està inspirada en diversos quadres de Vermeer de Delf. Es llegirà en veu alta el conte que fa referència a l’obra i, com s’ha assenyalat, es coneixerà una mica millor la figura de Dalí. Per a finalitzar, els participants en l’animació utilitzaran la tècnica que usava Dalí, el surrealisme per a pintar aquells elements que sorgisquen de la seua imaginació.

Dos dies més tard, el divendres 10 de maig a les 19 hores a la Sala d’Audiovisuals de la Casa de Cultura, es desenvoluparà, de mans d’Arturo Gradolí la conferència “Intel·ligència artificial i futur”. Informàtic de la Universitat Politècnica de València, Filòsof i Màster en Història de la Ciència i Comunicació Científica per la Universitat de València, Gradolí està molt compromés amb els drets humans, l’ètica, la RSE i el desenvolupament sostenible. A més, és l’autor del blog neorofilosofia.com, sobre filosofia i ciència i del llibre Intel·ligència Artificial i Desocupació Tecnològica. 

Aquest mes de maig porta també una novetat important per al Club de Lectura que tindrà l’oportunitat de formar part, en la Cafeteria de la Casa de Cultura, del Biblioforum dedicat a l’obra “Fangfang” que comptarà amb l’assistència de la seua autora Paloma Robles. Aquesta activitat s’emmarca dins de la programació de la VLC Negra i arriba a la Casa de Cultura per a donar l’oportunitat als components del Club de Lectura de desgranar l’obra de Paloma Robles i debatre amb ella sobre aquesta. Serà el dissabte 18 de maig a les 12 hores.

En la recta final del mes, el dijous 23 de maig a les 18 hores arribaran a la Biblioteca Infantil “Les travessures de chispeta”, activitat basada en el pintor Seurat i en el seu quatre “Vesprada de diumenge en l’illa de la Gran Jatte”. L’activitat consistirà en la lectura en veu alta d’un conte que fa referència al citat quadre del qual descobriran els detalls de l’obra i la forma de pintar del genial pintor. La forma, el puntillisme, la posaran en pràctica els participants en l’activitat creant les seues pròpies obres d’art.

El divendres 24 de maig serà la sessió mensual del Club de Lectura a les 19 hores en la Casa de Cultura i estarà dedicada, en aquesta ocasió a José Luis Sampedro i la seua obra El somriure etrusc.

Per a acabar les animacions de foment de la lectura del mes el dimarts 28 de maig a les 18 hores en la Biblioteca Infantil el pintor Richard Hamilton i el seu quadre “Interior II” serà el protagonista de l’activitat “He de fer un quadre” i el dijous 30 de maig, de 17:30 a 19:30 hores arribarà una nova edició del Mercat del Trueque que, des de principi d’any, ja ha acumulat 462 intercanvis.

A aquestes activitats s’uneix la col·laboració de la Biblioteca Infantil amb Burjassot radio els dimarts en el programa Els Menuts en la Ràdio i la visita guiada que aquest mes, concretament el dilluns 13 de maig, farà el Col·legi Joan XXIII, tant a la Biblioteca com a la ràdio.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − 3 =

museo prehistoria
museo prehistoria