caixa popular

Dia internacional contra la LGTBIfòbia: la campanya a la Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana llança una campanya per a “trencar amb els estereotips”

17/05/2018 -

Orgull LGTBI 2017 en València | P. PLAZA

Hui fa 28 anys l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va decidir eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties psiquiàtriques. No en va se celebra hui, 17 de maig, el Dia Internacional contra la LGTBIfobia. Per això, la Generalitat Valenciana ha llançat una campanya baix el lema “Trenca l’estereotip”, que pretén mostrar a la ciutadania que determinats estereotips no tenen per què adherir-se a la identitat o a la sexualitat de cada persona.

Diferents persones relacionades amb l’àmbit LGTBI es dirigeixen a la ciutadania per a llançar missatges com “si et burles per a fer-me sentir insegur, l’insegur eres tu”, “si penses que ho fem per vici, el vici està en la teua mirada” o “si em fas triar entre home o dona, és que vius en el segle passat”. Altres d’elles són: “si em fas sentir el centre d’atenció, és per la teua falta de personalitat” i “si penses que el meu gènere depèn dels meus genitals, és perquè penses amb els teus”. Són joves que volen deixar constància de com s’enfronten les persones LGTBI a múltiples situacions de discriminació en el seu moment a dia.

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, va ressaltar la importància de campanyes com aquesta que busquen “avançar en dret, perquè quan un col·lectiu social avança en els seus drets tota la societat avança en el seu impuls, cap a un món més habitable, més inclusiu, més just, més solidari, més amable i més feliç per a tots i per a totes”.

Cal recordar que la campanya d’enguany coincideix amb la presentació de el avantprojecte de la Llei Valenciana per a la Igualtat de les Persones LGTBI, que estableix “els principis i mesures necessàries per a garantir la igualtat real i efectiva d’aquest col·lectiu, però també per a prevenir, corregir i eradicar qualsevol discriminació motivada per raó d’orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, desenvolupament sexual o grup familiar”, en paraules d’Oltra.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 18 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC