25n
25N
25N

La Llei Valenciana per a la Igualtat de les Persones LGTBI ressona el Dia contra la LGTBIfòbia

Lambda ha convocat una concentració aquesta vesprada per a combatre la LGTBIfòbia en la plaça els Pinazo

La Llei Valenciana per a la Igualtat de les Persones LGTBI ressona el Dia contra la LGTBIfòbia
17/05/2019 -

Hui, 17 de maig, la societat recorda que cal avançar molt més en una lluita comuna. És el Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia, l'”odi, rebuig, prejudici o discriminació cap a persones lesbianes, gais, bisexuals, trans o amb variacions intersexuals o a qualsevol altra persona per motiu de la seua orientació sexual, identitat i expressió de gènere, desenvolupament sexual o grup familiar”. Així ho defineix una de les grans fites en la lluita pel respecte que ha marcat l’últim any: la Llei Valenciana per a la Igualtat de les Persones LGTBI.

Considerada la més avançada d’Espanya, ha sigut una de les lleis amb major consens. Es va aprovar en Les Corts a la fi de novembre de 2018 amb el vot a favor de tots els partits excepte del banc ‘popular’ i després de la seua publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), va entrar en vigor el passat 11 de gener.

Amb ella, i en paraules de Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives en funcions, s’estableixen “els principis i mesures necessàries per a garantir la igualtat real i efectiva d’aquest col·lectiu, però també per a prevenir, corregir i erradicar qualsevol discriminació motivada per raó d’orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, desenvolupament sexual o grup familiar”.

LGTBI:Ley

Entre les seues línies principals, destaca especialment la prohibició de teràpies d’aversió, conversió o contracondicionament, la creació d’habitatges per a acolliment temporal de persones LGTBI en risc d’exclusió o la creació del Consell Valencià LGTBI, un òrgan de participació ciutadana i consultiu del Consell. Així mateix, la normativa atén les víctimes per LGTBIfòbia, inclou polítiques de foment i no discriminació en l’ocupació, temari i contingut relacionat en els centres educatius i estableix la creació de l‘Espai de la Memòria LGTBI de la Comunitat Valenciana per a abordar la seua història.

En aquest sentit, la llei contempla sancions lleus, amb prevenció o multa de fins a 6.000 euros; greus, que van des dels 6.001 fins als 60.000 euros amb possibles prohibicions addicionals; i molt greus, que oscil·len entre els 60.001 euros i els 120.000, més les prohibicions.

El seu valor resideix que la Generalitat Valenciana jugarà un paper clau perquè es respecten tots els drets d’aquestes persones. S’encarregarà de regular tot l’articulat, però també de donar visibilitat i protegir, especialment als joves i als majors del col·lectiu. Precisament aquests últims protagonitzen la campanya d’enguany de l’administració pública, “Trenca l’estereotip”, que lluita per la invisibilitat de les persones majors.

A més, l’han configurada diversos col·lectius ciutadans, entre ells Lambda, que el 22 de novembre va celebrar una festa per a donar la benvinguda a aquesta regulació “necessària i desitjada” que va semblar trontollar-se quan Pedro Sánchez va convocar una comissió bilateral amb la Generalitat per un dels seus articles. Hui, just després que s’hagen constituït Les Corts amb nous grups polítics, mantindrà les seues reivindicacions en una concentració a les 19 hores en la plaça els Pinazo per a aconseguir un dels seus objectius clau: “Fer que la ciutadania siga conscient de l’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia que hui dia encara es pateix”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =

museo prehistoria