25n
25N
25N

Dia Internacional pels Drets de les Persones Migrants

Dia Internacional pels Drets de les Persones Migrants
18/12/2017 -

Per a celebrar el 18 de desembre, Dia Internacional pels Drets de les Persones Migrants, València acull nombroses activitats organitzades per entitats de persones migrants o que treballen pels drets de les persones migrants. La Regidoria de Cooperació Internacional i Migració recolza aquesta celebració, que arreplega una gran diversitat de propostes en la ciutat, entre els dies 12 i 20 de desembre.

Les esmentades activitats van des de la realització d’un Vídeo fòrum sobre l’Europa de l’Odi i els delictes d’odi, a assemblees, jornades sobre les dones migrants, i activitats culturals. Com a acte central d’aquesta setmana, es durà a terme una manifestació el mateix 18 de desembre a les 18.30 hores en la plaça de l’Ajuntament, que conclourà en el CIEs (Centre d’Internament d’Estrangers) de Sapadors (en l’avinguda del Doctor Waksman) per a exigir el seu tancament. “Els CIEs són espais que vulneren els drets humans; i el Ple de l’Ajuntament de València va aprovar el passat mes de novembre, a instància de la campanya CIEs No, sol·licitar al govern central de tancament d’aquest centre”, ha recordat la regidora de Cooperació i Migració, Neus Fábregas.

Aquest acte, que organitzen diverses organitzacions socials de persones migrants i les que treballen pel dret de les persones migrants, començarà a les 18.30 hores de demà dia 18, amb una sèrie de parlaments i lectura del manifest; i a les 19.00 hores arrancarà la manifestació fins al CIE de Sapadors.

Des de la Regidoria de Cooperació Internacional i Migració s’ha fet exprés el suport a aquestes entitats per mitjà de la difusió de les activitats que es realitzaran durant la setmana de la migració. Així mateix, es col·locarà una pancarta en el balcó de l’Ajuntament, també demà, amb el lema “Pels drets de les persones migrants. Cap ésser humà és il·legal”. A més, en la sessió plenària del 21 de desembre es presentarà una moció pel Dia Internacional dels Drets Humans i dels Drets de les Persones Migrants. “Un text que –ha explicat la regidora Fàbregas- declara l’interés de l’Ajuntament per continuar treballant per a posar a les persones i al planeta en el centre de les polítiques i en el compliment dels Drets Humans”. La moció sol·licita la ratificació del Consistori en l’adhesió i en el compliment de la Declaració Universal dels Drets Humans, per mitjà d’unes polítiques públiques destinades a garantir el seu exercici de forma efectiva.

Neus Fábregas ha afirmat: “vivim temps convulsos on les persones han de fugir dels seus països per causes bèl·liques, econòmiques, culturals, socials o mediambientals. Migrar és un dret i en ciutats com València, estem treballant per a ser urbs refugi, acollidores, inclusives i interculturals”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − quatre =