25n
25N
25N

"No dejes de seguirme": la lluita contra el càncer infantil

Cada any, es diagnostiquen 140 casos nous de càncer infantil a la Comunitat Valenciana

"No dejes de seguirme": la lluita contra el càncer infantil
15/02/2019 -

Cada any, es diagnostiquen una mitjana de 140-150 nous casos de càncer en menors a la Comunitat Valenciana. Hui, 15 de febrer, se celebra el Dia Internacional del Xiquet amb Càncer, i amb l’objectiu de sensibilitzar a la societat i conscienciar de la importància d’invertir en la investigació, ASPANION, juntament amb la resta d’entitats integrades en la Federació Espanyola de Xiquets amb Càncer, ha organitzat diferents actes per a visibilitzar, també, els problemes que envolten a les famílies afectades pel càncer pediàtric.

D’aquesta manera, s’ha organitzat una festa infantil, diumenge que ve, 17 de febrer, a la Ciutat de les Arts i les Ciències, sota L’Umbracle, que arrancarà a les 11.00 hores i finalitzarà a les 14.00 hores. Una gran festa, completament gratuïta i d’accés lliure, en la qual no faltarà animacions, tallers, mags i música en directe. Per descomptat, també es llegirà un manifest al qual s’ha convidat assistir a representants dels diferents partits polítics.

D’acord amb la Federació Espanyola de Pares de Xiquets amb Càncer, els supervivents d’un càncer infantil “tenen un risc 8,4 vegades major de mort al cap de 5 anys de finalització del tractament“. Així mateix, “el 70% d’ells experimentarà, almenys, un efecte tardà que afectarà la seua salut o a la seua qualitat de vida, a causa de la malaltia i als tractaments rebuts”.

Per aquest motiu, aquest acte s’ha organitzat també amb l’objectiu de reivindicar la creació d’un protocol psico-sanitari per als supervivents d’un càncer en la infància o l’adolescència, i prevenir, així, possibles conseqüències derivades de la malaltia i els tractaments. Per aquest motiu, en aquesta ocasió, el lema de la campanya ha sigut”No dejes de seguirme” #folLOVEme. A aquesta jornada se sumaran, també, les 171 organitzacions dels 88 països integrants de la CCI (Childhood Cancer International) fundada a València l’any 1994.

A més, per a commemorar el Dia Internacional del Càncer Infantil, 17 centres escolars de la Comunitat Valenciana, juntament amb altres col·legis de tota Espanya, eixiran, hui, al pati per a transmetre el seu suport a aquesta campanya, i llegir el manifest. I és que el càncer és la primera causa de mort per malaltia en menors d’1 i 14 anys, sent diagnosticats, cada any, un total de 1.400 nous casos en tota Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 12 =

bombers
CCCC
Valencia activa