caixa popular

L'Ajuntament s'afig a la celebració del Dia Europeu del Síndrome de Tourette

L'Ajuntament s'afig a la celebració del Dia Europeu del Síndrome de Tourette
05/06/2017 -

La regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, ha manifestat el suport de l’Ajuntament als actes organitzats amb motiu del Dia Europeu de la Síndrome de Tourette per l’associació ACOVASTTA. Amb motiu d’aquesta commemoració, l’Ajuntament il·luminarà la seua façana de color groc la nit del dimarts dia 6 de juny, alhora que lluirà en el seu balcó una lona del mateix color.

L’Associació de la Comunitat Valenciana de la síndrome de Tourette i trastorns associats preveu diferents actes per a aquest dimarts, entre altres, instal·lar una taula informativa al costat de la casa consistorial, de 9.00 a 14.00 h. En aquest punt d’informació, les persones interessades seran ateses per socis de ACOVASTTA que informaran sobre la síndrome de Tourette, l’associació i les seues activitats.

Es tracta d’una campanya dirigida a la societat valenciana, amb l’objectiu de visibilitzar i sensibilitzar sobre aquesta síndrome; ajudar els pacients i familiars a gestionar les seues conseqüències de manera positiva i millorar la qualitat de vida de les persones afectades. Així mateix, es dirigeix als professionals de l’educació amb la intenció d’ajudar a millorar la convivència escolar en els centres on hi ha xiquets i xiquetes afectats, i implementar estratègies educatives per a abordar-ne les conseqüències en l’aula.

La regidora de Sanitat, Maite Girau, ha assegurat que els actes divulgatius com aquesta campanya “contribueixen a millorar la investigació, els tractaments clínics i les estratègies educatives”. A més, la regidora ha reconegut la labor realitzada per ACOVASTTA, i “ha animat a establir canals de col·laboració que contribuïsquen a crear una opinió positiva per al canvi de visió que la societat té sobre les malalties rares, i que aporte una millora en la qualitat de vida dels afectats i dels seus familiars”.

La síndrome de Tourette és un trastorn d’origen neurobiològic caracteritzat per moviments o sons repetitius, no rítmics, involuntaris denominats tics. El trastorn rep el seu nom del Dr. Georges Gilles de la Tourette, neuròleg pioner francés que en 1885 va descriure per primera vegada l’afecció en nou pacients que presentaven moviments involuntaris, ecolàlia, ecopràxia i sons estranys i incontrolables.

Els símptomes precoços de ST es noten per primera vegada en la infància, amb una mitjana d’entre els 3 i els 9 anys. Apareix en persones de tots els grups ètnics; els homes es veuen afectats amb una freqüència aproximada de 3 a 4 vegades més que les dones. Encara que el ST pot ser una afecció crònica amb símptomes que duren tota la vida, la majoria de les persones amb l’afecció té els seus pitjors símptomes de tics en l’adolescència primerenca, amb una millora que es produeix al final de l’adolescència i que continua en l’edat adulta.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =

viva gym canovas
exposicion caps tallats