caixa popular

Dia de la Devesa-Albufera amb diverses visites i itineraris guiats

Dia de la Devesa-Albufera amb diverses visites i itineraris guiats
22/05/2017 -

L’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, ha anunciat les activitats amb què se celebrarà el pròxim dissabte 3 de juny el Dia de la Devesa-Albufera, una commemoració que naix arran de l’aprovació al Ple municipal el darrer mes de desembre d’una declaració institucional que valorava la importància del Parc Natural de l’Albufera per a la ciutat de València.

“Un 3 de juny, el de 1927, tant la Devesa del Saler com l’Albufera van passar a formar part efectiva de l’Ajuntament de València”, ha recordat el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, qui ha destacat que “s’han programat tot un seguit d’activitats per donar a conéixer aquesta efemèride i que la ciutadania de València conega el nostre gran patrimoni natural”.

Els actes previstos es faran a les 10 i a les 11.30 del matí i a les 13 hores. Hi haurà dos itineraris per la Devesa: un de paisatgístic, pel Muntanyar de la Mona, i un altre d’històric, per l’Estany del Pujol. A més, s’han programat visites a l’Albufera en barca des del port del Saler, el mirador del Pujol i els embarcadors del Palmar i del Perellonet. També hi haurà visites al Centre d’Interpretació del Racó de l’Olla i al Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler, així com als vivers municipals del Saler. La programació la completen l’acte institucional, que tindrà lloc a les 12 hores, amb un homenatge al Piverot en el Centre de Primària Lluís Santàngel del Saler. “El piverot és segurament el pi més emblemàtic de la Devesa, un pi monumental que representa el gran valor patrimonial natural que té la Devesa”, ha dit el regidor.

Amb aquesta celebració es dóna resposta a la declaració institucional aprovada en desembre a l’Ajuntament de València, arran d’una proposta inicial del grup municipal Ciudadanos que va ser reformulada per ser aprovada com una declaració de la institució municipal. El text aprovat qualificava el llac de l’Albufera i la Devesa del Saler com a “una de les joies de la ciutat de València, un tresor que no sols tenim dret a gaudir sinó que tenim l’obligació de preservar inexcusablement”, motiu pel qual “la cessió del llac i la Devesa a l’Ajuntament ha de ser un acte a celebrar tots els anys cada 3 de juny”. “Volem valorar de nou la gran diversitat i el gran patrimoni que tenim els valencians i les valencianes al Parc Natural de l’Albufera”, ha explicat Campillo, qui ha destacat que els carrers i places de la ciutat acolliran a partir d’aquest dimarts els cartells anunciadors que permetran donar a conéixer i promocionar les diverses activitats amb què se celebrarà el Dia de la Devesa-Albufera.

Totes les persones interessades a participar en alguna de les activitats programades ha de formalitzar una inscripció prèvia bé a través del correu electrònic albufera@valencia.es, bé mitjançant els telèfons 961.610.347 i 961.610.021, donat que llevat de l’acte institucional del Piverot la resta d’activitats comptarà amb un màxim de 30 places disponibles.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 9 =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018