25n
25N
25N

Dia de la Mare de Déu dels Desemparats atípic: misses des de casa i sense aglomeracions

L’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, argüeix a la celebració des de casa i a “resar i parlar” amb la ‘Geperudeta’

Dia de la Mare de Déu dels Desemparats atípic: misses des de casa i sense aglomeracions

La tradició religiosa valenciana marca el segon diumenge de maig com una de les fites més importants en el calendari. És la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats, un dia en què se celebren diversos actes en honor i tribut a la coneguda com la ‘Geperudeta’, per la seua posició inclinada vers el seu fill Jesús. El trasllat de la Basílica a la Catedral és, habitualment, una de les imatges més impactants de la jornada de celebració, ja que milers de valencians s’estenen al llarg del carrer del Micalet per traslladar a la Verge entre aclamacions i ‘visques’ a la Mare de Déu, a més a més d’intentar acostar-se el màxim possible per poder tocar-la. No obstant això, la situació de crisi sanitària que travessa el país impossibilita la celebració tradicional, que s’haurà d’adaptar a les condicions permeses per l’estat d’alarma.

L’arquebisbe Antonio Cañizares ha enviat, a través de la pàgina web de l’arquebisbat, una invitació perquè els devots religiosos no claudiquen davant la situació i celebren, des de casa i amb adaptacions, la festivitat el dia 10 de maig: “Demane que celebrem aquest dia amb una gran festa amb l’acollida de la Mare de Déu en les nostres cases i que parlem i resem amb ella i la invoquem”. A més, l’arquebisbe Cañizares ha congregat als seguidors de la festa a les sis de la vesprada, hora en què tradicionalment es realitza la processó, perquè criden des dels balcons els ‘visques’ en honor a la Mare de Déu. I també s’ha proposat per part de l’arquebisbe que els balcons i les finestres de València s’òmpliguen amb imatges de la ‘Geperudeta’.

Una de les activitats que està prevista és la Missa dels Infants, que tindrà lloc en la Real Basílica i que podrà seguir-se a través de la televisió. I també la Missa de la Descoberta, que presidirà l’arquebisbe Cañizares i està prevista a les 10:30 hores i retransmesa per La Ocho TV. Això sí, enguany no es podrà presenciar ni el trasllat de la Mare de Déu ni la processó de la vesprada, ja que suposaria incomplir les limitacions de reunió.

Les campanes de la Catedral de València tornaran a sonar amb tocs manuals per rendir homenatge a la ‘Geperudeta’, després de més de dos mesos en què només sonaven els tocs automàtics de la Catedral. Ho faran dues vegades: la primera, el dissabte de 12 a 12:30 hores i la segona, el diumenge a les 10:30 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 13 =