25n
25N
25N

Més de 300 persones participen en el Dia de la Bici a Paiporta

Més de 300 persones participen en el Dia de la Bici a Paiporta
23/09/2019 -

La Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible es va tancar aquest diumenge a Paiporta amb la celebració del Dia de la Bici. Més de 300 persones varen participar en aquesta passejada matinal en bicicleta i patins, que va comptar amb la col·laboració de la Unió Ciclista Paiporta. El diumenge es va completar amb activitats com una exposició de vehicles elèctrics, una xarrada sobre opcions de recàrrega i el circuit inflable gegant de ‘balanz bike’ per als més menuts i menudes. A més, es varen sortejar entre totes les persones participants dues bicicletes i un patinet, i diferents complements com cascs, llums, infladors i cadenats.

El Dia de la Bici, que era també el Dia Sense Cotxe a Paiporta, tancava una setmana d’activitats dirigides a promoure i conscienciar sobre la necessitat d’una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient, menys contaminant i, per tant, més sostenible. Paiporta ha viscut els últims dies des de xarrades a les autoescoles sobre conducció segura i sostenible, a l’estrena de quatre nous radars didàctics a les entrades de la localitat o dues passejades pel poble.

A més de l’adhesió per cinqué any consecutiu a aquesta Setmana Europea de la Mobilitat, el govern de Paiporta aposta amb claredat per una ciutat pensada per a les persones, i no exclusivament per a la circulació de vehicles de motor. Així, cada reurbanització de carrers projectada comporta una ampliació de l’ample de les voreres i l’eliminació de barreres arquitectòniques, per tal de millorar i promoure la mobilitat a peu.

Així mateix, durant la passada legislatura es va ampliar el nombre de carrers del centre amb prioritat per a vianants, on tan sols poden circular els vehicles de les persones residents a la zona.
A més, s’ha apostat amb contundència per completar i estendre la xarxa existent de carril bici per a connectar entre si els punts claus del nucli urbà, i per unir-se a través d’aquestes vies a localitats veïnes com Benetússer i Picanya, on estarà l’enllaç entre Paiporta i el futur anell verd metropolità que ja ha començat a construir la Generalitat Valenciana.

En l’enllaç amb Benetússer, s’arriba fins a la via de servei de la CV-400, que connecta amb Catarroja i altres localitats veïnes, i també es podrà accedir a la futura via ciclovianant que unirà Paiporta amb els barris del Sud de València a través d’una nova passarel·la que travessarà el llit nou del riu Túria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 2 =