25n
25N
25N

El DOGV publica la restricció de mobilitat nocturna i les mesures addicionals per frenar la pandèmia

El DOGV publica la restricció de mobilitat nocturna i les mesures addicionals per frenar la pandèmia
24/10/2020 -

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dissabte la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal per la qual s’estableixen les restriccions a la mobilitat nocturna i mesures addicionals anunciades pel president de la Generalitat, Ximo Puig, davant l’evolució de la pandèmia del coronavirus.

Tal com ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en una declaració institucional aquest dissabte, la resolució publicada en el DOGV, la resolució entra en vigor a les 01.00 hores d’aquest diumenge, 25 d’octubre, i farà efecte fins a les 23.59 hores del 9 de desembre.

La normativa recull la prohibició de circulació de persones, deambulació i permanència en vies i espais públics de totes les persones entre les 00.00 hores i les 06.00 hores.

S’exceptuen d’aquesta restricció els moviments que es deguen al desplaçament al lloc de treball per a efectuar la seua prestació laboral, professional o empresarial; el retorn al lloc de residència habitual després de la jornada laboral; l’assistència a centres, serveis i establiments sanitaris o adquisició de productes farmacèutics; l’assistència i cura a persones majors, persones menors, persones dependents, persones amb diversitat funcional o persones especialment vulnerables i la “causa de força major o situació de necessitat”.

La resolució estableix també que la participació en qualsevol agrupació o reunió de caràcter familiar i/o social, es limitarà a un número màxim de 6 persones, tant en espais públics com privats, excepte en el cas de persones convivents, mantenint-se les activitats i esdeveniments amb els aforaments i mesures establides en l’Acord de 19 de juny, del Consell, sobre mesures de prevenció enfront de la Covid-19.

A més, en el text es recomana que “les activitats d’interacció social es desenvolupen sempre i prioritàriament en espais oberts i ben ventilats”; “cancel·lar o posposar qualsevol activitat familiar o social que no siga considerada imprescindible i puga ser ajornada” i limitar “en la mesura del possible” l’activitat social.

D’altra banda, acorda que “els jardins i zones d’esplai a l’aire lliure romandran oberts solament des de les 8.00 a les 22.00 hores”.

La resolució inclou mesures relatives als establiments d’hostaleria i restauració. El consum serà sempre assegut en taula tant a l’interior com a les terrasses. En les taules o agrupacions de taules, tant a l’interior com en terrasses, es restringirà la presència a 6 persones com a màxim.

Les barres només podran ser usades per les persones per a demanar i recollir la seua consumició. L’horari de tancament dels establiments serà a les 00.00 hores, sense que puguen acceptar comandes a partir de les 23.00 hores.

L’ús de la màscara serà obligat en tot moment excepte en el moment de la consumició i es realitzarà un compliment estricte de les mesures de ventilació i climatització en espais interiors.

També es prohibeix la venda d’alcohol durant la franja horària compresa entre les 22.00 hores i les 08.00 hores de l’endemà, de tota mena d’establiments de venda al públic independentment de la llicència amb què operen, excepte en els establiments d’hostaleria i restauració que es regirà pel que s’estableix en el punt anterior.

Així mateix es prohibeix el consum absolut d’alcohol en la via pública, les 24 hores del dia excepte en els establiments d’hostaleria i restauració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − dotze =