25n
25N
25N

El veïnat de la Devesa es forma en prevenció d'incendis forestals

El veïnat de la Devesa es forma en prevenció d'incendis forestals
25/09/2017 -

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Govern Interior i Devesa-Albufera, que dirigeix Sergi Campillo, i en col·laboració amb la Regidoria de Protecció Ciutadana, ha format un total de 312 persones veïnes de la Devesa i del poble del Saler en prevenció d’incendis forestals i en autoprotecció.

En el curs, el veïnat ha aprés com evitar ser l’origen d’un incendi per imprudència o negligència, i com actuar en cas de produir-se. També s’ha aprofitat per a explicar les mesures que proposa el Pla integral de defensa contra incendis forestals de la Devesa-Albufera, que s’ha elaborat entre Protecció Ciutadana i Devesa-Albufera durant l’últim any i que estableix les bases de gestió forestal preventiva per als pròxims 10 anys.

“Els 312 veïns i veïnes –278 adults i 34 menors– han entés l’aposta per una gestió forestal activa però entenent que, en un entorn com la Devesa, el veïnat ha de ser part activa en la solució i no només mers espectadors del que fa l’Administració. De fet, durant les xarrades s’ha incidit molt en la necessitat que les comunitats de veïns elaboren els seus propis plans d’autoprotecció, tal com marca la normativa”, ha explicat el regidor Campillo.

El nivell de participació ha sigut molt satisfactori, i per això Campillo ha anunciat que “se seguirà aprofundint en la sensibilització i conscienciació ciutadana, i a més es continuarà treballant amb la comunitat educativa perquè els més menuts i menudes se sumen al treball col·lectiu de conservació i protecció del Parc Natural i sàpien com actuar en cas de produir-se un incendi forestal”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 1 =