25n
25N
25N

L'entorn de la Devesa s'il·luminarà respectant la protecció mediambiental

L'entorn de la Devesa s'il·luminarà respectant la protecció mediambiental
23/12/2018 -

El regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha explicat que l’Ajuntament ha iniciat el procés per canviar la modificació puntual de l’Ordenança de Protecció contra la Contaminació lumínica del Parc Natural Devesa-Albufera, amb l’objectiu d’incloure enllumenat, seguint les característiques més restrictives tècnicament assolibles, en la zona habitada de la Devesa-Albufera per dotar de seguretat la circulació dels vianants per l’espai.

L’actuació contempla la instal·lació d’abalisament i la il·luminació es realitzarà amb columnes de baixa altura (120 cm) amb font lluminosa de LED PC Ambre. La instal·lació només funcionarà en cas que es detecte presència. En cas de detectar moviment, la instal·lació funcionarà a la seua intensitat plena, i una vegada deixe de detectar presència, al cap de 2 minuts passarà al 50%, i al cap de 4 minuts s’apagarà.

Per tant, en aquest lot s’inclou la instal·lació i execució d’una nova instal·lació de guiat per abalisament a executar amb 66 columnes de baixa altura (120 cm) per il·luminar els trams de vianants de la Devesa indicats en el pla. L’actuació respon a les demandes que els veïns i veïnes de la zona han realitzat des de fa dècades.

Campillo ha dit que «fa mesos ens vam reunir amb les persones que viuen en aquest espai dins del Parc Natural i vam acordar dur a terme aquesta modificació de l’ordenança per poder instal·lar una il·luminació especial que respecte la protecció mediambiental de què gaudeix la Devesa-Albufera i garantisca la seguretat dels veïns i veïnes».

La intervenció està valorada amb un total de 88.321,47 euros i preveu la instal·lació de fins a un total de 66 unitats de columnes d’il·luminació i es farà considerant-se, en tot moment i amb caràcter general, que es tracta d’una zona de màxima protecció mediambiental, i que s’han de reduir en les obres tots els impactes de qualsevol classe a la mínima expressió possible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =

CCCC
torrent