25n
25N
25N

Les aigües poden tornar prompte a la calma en l'IVO

Els patrons de l’IVO ja han mostrat la seua disposició a signar els documents

Les aigües poden tornar prompte a la calma en l'IVO
29/09/2017 -

Al voltant de dues-centes persones s’han concentrat, aquest matí, enfront de les instal·lacions de l’Institut Valencià d’Oncologia (IVO) per a reclamar que aquesta entitat ‘seguisca estant com està en l’actualitat’. A més, un total de 48.000 persones, aproximadament, han signat la petició de Change.org, amb l’objectiu que la Conselleria de Sanitat continue el concert amb l’IVO.

Fa uns dies, la Conselleria de Sanitat informava que assumiria la reorganització dels fluxos de pacients oncològics, així com l’optimització per a garantir la qualitat assistencial, en el cas que l’Institut Valencià d’Oncologia, finalment, renunciara a signar l’acord d’acció concertada per a l’atenció oncològica, i no traguera a concurs el servei oncològic.

No obstant això, sembla que la intervenció del President de la Generalitat, Ximo Puig, ha sigut clau per a desembossar un conflicte, que estava fent perillar la relació de l’IVO amb la sanitat pública valenciana. I és que Ximo Puig ha aconseguit que la Directora General de l’Advocacia, María José Rodríguez, redacte un nou informe, d’urgència, en el qual s’ha inclòs la demanda principal de l’IVO: La lliure elecció dels pacients per a triar l’IVO quan patisquen un procés tumoral, així com un ajust de la fórmula ‘d’acció concertada’, que s’aplica a entitats sense ànim de lucre, malgrat que les clàusules del contracte estan orientades a una entitat empresarial convencional.

D’aquesta manera, queda justificada l’oferta inicial de la Conselleria de Sanitat, en la qual es permet ser atés en l’IVO, si l’hospital públic al qual pertany el pacient no cobreix l’atenció del procés tumoral en 48 hores.

Els patrons de la Fundació de l’Institut Valencià d’Oncologia ja han mostrat la seua disposició a signar els documents per a començar a tenir una relació contractual amb la Conselleria de Sanitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 4 =

escalante
Informacion coronavirus
Informacion coronavirus