25n
25N
25N

Detinguts nou membres d'una xarxa vinculada als càrtels mexicans per blanquejar diners procedents del narcotràfic

Els arrestats es relacionaven amb una persona que tenia contacte directe amb els càrtels dels Zetes, Sinaloa, Del Golf o Beltrán-Leyva i que va ser detingut l’any passat a Espanya, a l’espera de ser extradit als Estats Units

Detinguts nou membres d'una xarxa vinculada als càrtels mexicans per blanquejar diners procedents del narcotràfic
04/04/2017 -

Agents de la Policia Nacional han detingut a nou membres i col·laboradors d’una organització criminal internacional dedicada presumptament al blanqueig de capitals procedents del tràfic de droga dels càrtels mexicans. L’operació s’ha dut a terme gràcies a la coordinació amb les autoritats nord-americanes, que havien desenvolupat recerques prèvies sobre estos grups.

Els arrestats es relacionaven amb una persona que tenia contacte directe amb els càrtels dels Zetes, Sinaloa, Del Golf o Beltrán-Leyva i que va ser detingut l’any passat a Espanya, a l’espera de ser extradit als Estats Units. A Espanya van crear empreses sense activitat utilitzant testaferros per a administrar-les i portaven un alt nivell de vida que contrastava amb el fet que no desenvolupaven cap activitat professional. Els agents han dut a terme set registres en domicilis de Madrid, València i Palma de Mallorca, confiscant-se de més de 45 quilograms de cocaïna i 27.180 euros en efectiu.

 

Camuflaven les seues comunicacions amb mitjans encriptats

La recerca duta a terme per la Policia Nacional prové d’una altra iniciada per les autoritats d’Estats Units després de la identificació d’un important membre d’una organització delictiva. Este individu pel que sembla treballava de manera independent i mantenia relacions de negocis amb diversos càrtels mexicans, com Els Zetes, Sinaloa, El Golf i Beltrán-Leyva. Segons les recerques de les autoritats americanes, esta persona va ser enviada a Espanya per a supervisar les operacions de narcotràfic i blanqueig de capitals d’aquests grups a Europa. Hauria participat en l’enviament de 2.100 quilos de cocaïna a Europa i 250 quilos a Amèrica del Nord. Després d’haver sigut detingut l’any passat en el nostre país, es troba a la presó a l’espera de ser extradit al país nord-americà.

Després de les perquisicions dutes a terme pels nostres agents, es va posar de manifest que a Espanya havien creat empreses sense activitat, administrades per testaferros i portaven un alt nivell de vida malgrat no desenvolupar cap activitat professional. A més, utilitzaven mitjans de comunicació encriptats en les seues comunicacions.

Finalment, a principis del mes de març d’enguany, es va detenir en el nostre país a nou persones vinculades amb tipus d’activitats i es van dur a terme set registres en domicilis de Madrid, València i Palma de Mallorca. En total, els agents s’han confiscat de 45.588 grams de cocaïna, 27.180 euros en efectiu, diversos telèfons mòbils i efectes informàtics, així com diferent documentació que encara està per analitzar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 2 =

museo prehistoria