25n
25N
25N

Detingut per estafar a nou persones a través d'internet

Detingut per estafar a nou persones a través d'internet
03/11/2019 -

Agents de la Policia Nacional de Dénia (Alacant) han detingut a Múrcia a un home de 33 anys com a presumpte autor de nou estafes en diferents llocs d’Espanya. Pel que sembla, enganyava a persones que venien objectes a través d’internet.

La investigació va arrancar al setembre, arran d’una denúncia. Una dona va manifestar haver sigut víctima d’una estafa quan pretenia vendre un ordinador portàtil a través d’una aplicació d’Internet, segons han explicat les forces de seguretat en un comunicat.

Després d’arribar a un acord econòmic per l’ordinador, la víctima el va enviar a l’adreça facilitada pel comprador a través d’una empresa de missatgeria, tal com havien pactat. Després, va rebre diversos correus en els quals el presumpte estafador al·legava problemes amb el pagament del seu producte.

El sospitós presumptament explicava que per error s’havia carregat en el compte més dels diners acordats, per la qual cosa li sol·licitava abonar la diferència perquè finalment el producte quedara en el preu pactat. La perjudicada va accedir i va abonar la suposada diferència que li devia.

Després del pagament, el supòsit comprador tornava a al·legar incidències i la denunciant va tornar a rebre un altre correu en el qual li sol·licitava més diners per a desbloquejar el problema. Per això, la dona va sospitar que es tractava d’una estafa i va decidir denunciar els fets.

Els investigadors van comprovar que es tractava del mateix modus operandi d’altres presumptes estafes comeses a través de la xarxa i denunciades al llarg de la geografia espanyola.

“MULES” PER A ESTAFAR A través D’INTERNET

Fruit de les gestions, els agents van determinar que la persona que estava darrere d’aquestes estafes es tractava d’un “mulero“, és a dir, una persona captada possiblement a través de xarxes socials i que accedeix a realitzar en els seus propis comptes bancaris ingressos de diners de productes mitjançant engany a tercers, per a posteriorment traure aquests diners i després de quedar-se una quantitat prèviament pactada, reingressar-ho a altres comptes d’altres possibles estafadors.

El seu modus operandi consistia a contactar amb persones que oferien qualsevol producte, principalment de tecnologia, a través d’una aplicació d’Internet. L’home presumptament es feia passar per terceres persones i va arribar fins i tot a utilitzar la documentació d’aqueixos tercers per a generar confiança en les seues víctimes.

Una vegada que el perjudicat i el presumpte comprador pactaven el preu de compra d’un objecte, el sospitós pel qual sembla enviava un missatge a la víctima a través d’una plataforma i demanava un ingrés extra per a desbloquejar el pagament, la qual cosa la víctima duia a terme al compte que li facilitava. Finalment treia els diners del compte i, després de quedar-se amb una quantitat prèviament acordada, el reingressava en altres comptes pertanyents a altres presumptes estafadors.

ESTAFES PER TOT EL TERRITORI NACIONAL

Continuant amb la investigació, els agents van esbrinar que existien altres fets idèntics en diferents punts d’Espanya, on es facilitava el mateix número de compte on els perjudicats havien d’abonar els diners. Els investigadors van aconseguir identificar al presumpte autor i el van arrestar a la ciutat de Múrcia.

Després del registre en el seu domicili, van intervindre diversos efectes que presumptament procedeixen de les estafes, així com documentació relacionada amb aqueixos fets. A l’home se l’acusa de nou fets delictius comesos en diferents llocs del país.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − sis =

Informacion coronavirus
escalante