25n
25N
25N

Detingut a València a un escapolit de la Justícia italiana, membre d'una important xarxa de tràfic de cocaïna en eixe país

El detingut, que utilitzava documentació falsa i portava ocult a Espanya diversos anys, pertanyia a un grup criminal que assortia al nord d’Itàlia de cocaïna controlada per clans mafiosos del sud del país

Detingut a València a un escapolit de la Justícia italiana, membre d'una important xarxa de tràfic de cocaïna en eixe país
29/03/2017 -

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació DICUONZO, ha detingut en la localitat de Canals (València) a V.D., de 37 anys, nacionalitat italiana, requisitòria per les autoritats italianes mitjançant una ordre europea de detenció i lliurament, per delictes de tràfic de drogues en eixe país.

El detingut havia sigut investigat en l’operació PAVONE, desenvolupada a Milà pels Carabinieris entre els anys 2007 i 2014 en la qual es va desarticular una important organització criminal dedicada al tràfic de drogues entre Apulia –regió del sud d’Itàlia– i Milà, i en la qual es va detenir, en les seues successives fases d’explotació a 155 persones.

La ciutat de Milà era el punt final de destinació de la droga controlada i enviada pels grups mafiosos del sud del país. En la recerca es va comprovar la participació en esta xarxa de, Guglielmo FIDANZATI, màxim representant de la màfia siciliana a Milà.

L’ara detingut a Espanya, juntament amb el seu pare, lideraven un subgrup de la trama criminal, dedicat al tràfic de cocaïna entre Barletta i Trani (regió de Apulia), i Milà, i havia fugit d’Itàlia l’any 2014 durant l’última fase d’explotació de l’operació.

Després de rebre notícia del seu possible ocultament a Espanya, la Guàrdia Civil va iniciar una recerca per a donar amb el seu parador. A través del permanent intercanvi d’informació amb la unitat investigadora a Itàlia, i seguint la pista de l’activitat deixada per este individu diversos anys arrere, durant diversos mesos es van practicar nombroses gestions sobre el seu entorn i activitats passades, labors operatives de vigilància, indagacions amb organismes, empreses, etc.

Fruit de les recerques per a la localització d’esta persona, es va esbrinar que poguera estar residint en alguna localitat de la província de València, així com que estaria usant una identitat falsa a nom d’un altre individu italià. Amb esta identitat, el fugit s’havia integrat plenament en la zona, arribant fins i tot a estar donat d’alta en la seguretat social per a l’acompliment d’activitats laborals, disposar de comptes bancaris, targeta sanitària, targeta de residència, etc.

Finalment es va obtenir informació que el cercat podia residir en les rodalies de la localitat de Canals (València), en una zona rural amb multitud d’habitatges disseminats. Durant diverses setmanes els agents van vigilar diverses d’estos habitatges, donant com a resultat la localització, identificació i detenció del cercat.

La seua identitat va ser comprovada, a través de l’acare de les seues empremtes dactilars, que van demostrar que es tractava de l’individu reclamat per les autoritats italianes. El detingut va ser traslladat a Madrid i lloc a la disposició del Jutjat Central d’Instrucció núm. 1 de l’Audiència Nacional, per a l’inici del seu procés de lliurament a les autoritats italianes.

L’operació ha sigut desenvolupada per agents pertanyents a l’Equip de Fugits de la Justícia de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, que han comptat amb la col·laboració amb la Guàrdia Civil de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =