caixa popular

Detingudes dues persones per estafar a més de 50 ciutadans amb lloguers vacacionals falsos a Cullera

Els autors sol·licitaven l’avançament de la meitat dels diners, i després no tornaven a contactar amb les mates, així van estafar més de 20.000 euros

Detingudes dues persones per estafar a més de 50 ciutadans amb lloguers vacacionals falsos a Cullera
25/09/2017 -

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació “ALQUIFALSO”, ha detingut a un matrimoni que vivia a València per realitzar estafes mitjançant anuncis de lloguers vacacionals falsos a Cullera. El passat mes d’abril de 2017, la Guàrdia Civil de Cullera va tenir coneixement de possibles estafes a través d’Internet on s’oferien apartaments vacacionals inexistents.

Immediatament s’inicie l’operació “ALQUIFALSO”, per part de components d’esta unitat, a fi de poder localitzar, identificar i detenir a l’autor o autors d’estos fets delictius. Després d’intenses recerques i gràcies a les perquisicions obtingudes, els agents encarregats de l’operatiu van aconseguir detenir a València a un matrimoni format per una dona de 32 anys i un home de 45 anys, tots dos de nacionalitat espanyola implicats en delictes d’estafa.

Estes persones oferien falsos apartaments vacacionals en la localitat de Cullera a través de diferents pàgines en Internet, el preu estipulat era lleugerament inferior al preu de mercat per a no alçar sospita. Sol·licitaven a les mates l’ingrés de la meitat de l’import del lloguer en concepte de reserva, facilitant-los diferents nombres de comptes bancaris, i una vegada rebut l’ingrés de les quantitats els autors no tornaven a contactar amb els perjudicats.

Els perjudicats en la seua majoria eren famílies amb menors a càrrec seu i domicilis en altres Comunitats Autònomes (Madrid, Andalusia, País Basc, Navarra, Galícia) fins i tot estafats que provenien de França. El total d’afectats per estos fets ascendeix a 52 persones, que haurien abonat 20.000 euros en concepte de senyal per apartaments fantasmes.

En el registre realitzat pels agents, s’han confiscat del domicili en el qual residien els suposats autors, gran quantitat de documentació relacionada amb els fets investigats, documentació d’entitats bancàries, telèfons mòbils des dels quals els autors es posaven en contacte amb els perjudicats, així com dos ordinadors utilitzats pels autors per a inserir els diferents anuncis.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − catorze =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris