25n
25N
25N

Detingudes 13 persones integrants d'una organització criminal dedicada al tràfic de drogues

En l’operació s’han desmantellat 3 laboratoris d’adulteració de cocaïna i una plantació “indoor” de marihuana amb 496 plantes i s’ha desactivat 13 punts de distribució i venda de drogues situats en les províncies d’Albacete i Alacant

Detingudes 13 persones integrants d'una organització criminal dedicada al tràfic de drogues
04/04/2017 -

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació “MIL·LENNI”, ha procedit a la detenció de 13 persones (11 de nacionalitat espanyola, 1 russa i 1 marroquina) pertanyents a una organització criminal dedicada al tràfic de drogues. Als detinguts se’ls imputen els suposats delictes de tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes, defraudació de fluid elèctric i pertinença a un grup criminal organitzat.

Així mateix, s’han desmantellat 3 laboratoris d’elaboració i transformació de “cocaïna” situats en les localitats d’Alpera (Albacete), Villena i la Canyada (Alacant), així com 13 punts de venda de drogues en domicilis particulars i establiments públics d’Alpera i Villena i en un negoci de lampisteria de la Canyada.

En els 11 registres practicats es van intervenir 469 grams de cocaïna de gran puresa, 496 plantes de marihuana, 1.501 grams d’amfetamines, 259 comprimits de medicaments utilitzats per a adulterar la cocaïna, diversos grams d’heroïna i resina d’haixix, 1 pistola del calibre 9 mm parabellum amb la numeració esborrada i munició real d’este calibre, 105.738 euros, 5 turismes utilitzats per al transport i transaccions de la droga, útils i estris per a la transformació de la droga i material audiovisual, informàtic i de telefonia mòbil.

Les recerques es van iniciar a l’octubre del passat any, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement que una persona veïna de la localitat albacetense d’Alpera, amb antecedents policials per tràfic de drogues, estaria dedicant-se novament a la distribució i venda de cocaïna.

Després de les primeres recerques, els agents van poder comprovar l’existència d’un domicili en la localitat alperina, utilitzat com a punt de venda de cocaïna on s’estava dispensant un elevat nombre de dosi a consumidors de localitats limítrofes.

Posteriorment, la Guàrdia Civil va descobrir en esta localitat un entramat criminal compost per diversos membres d’una família i una altra persona molt reunida a ella dedicades a l’adquisició, adulteració i distribució de cocaïna i marihuana.

 

Villena-Alpera viatge de la cocaïna

El capitost del clan familiar era l’encarregat de realitzar els desplaçaments fins a la localitat alacantina de Villena per a adquirir la cocaïna i posteriorment adulterar-la, dosar-la i posar-la a la venda en Alpera. En alguns d’estos viatges anava acompanyat per la seua parella sentimental, utilitzant en tots ells metòdiques mesures de seguretat amb la intenció de dificultar un possible seguiment de les forces i cossos de seguretat.

Continuant amb les recerques, els agents van poder constatar com el capitost tenia una estreta relació amb tres persones, establides a Villena.

De les labors de vigilància sobre este grup de persones, els agents van poder comprovar com comptaven amb un alt grau de professionalitat, tenint perfectament definits els seus rols, ja que es dividien les tasques de proveïment, adulteració, dosatge i distribució de la droga i utilitzaven vehicles a nom de terceres persones per al trànsit de la droga com a mesura de seguretat.

 

Plantació indoor de marihuana

Prèviament a l’explotació de l’operació es va poder comprovar les freqüents visites que algunes de les persones de l’organització realitzaven a una nau industrial d’una localitat alacantina.

Per tal motiu, els agents van procedir al seu registre trobant, en el seu interior una plantació indoor amb 496 plantes de marihuana van llançar un pes de 54.000 grams, dotada amb la més alta tecnologia per a la producció de fins a 4 collites anuals. Així mateix, es va detectar un enganxe il·legal del corrent elèctric que donava subministrament a la plantació.

Els agents han pogut constatar que la major part de les collites obtingudes en esta plantació eren enviades a Itàlia i Holanda, amb un vehicle preparat amb dobles fons i matrícula extraguera, havent realitzat recentment un dels capitosts un d’estos viatges.

Cal destacar, que es va procedir a la detenció dels tres principals dirigents de l’organització criminal quan circulaven per l’autovia A-7 cap a la capital valenciana portant cadascun d’ells 3 terminals de telefonia mòbil a l’interior del vehicle amagats en diferents compartiments i 60.000 euros en metàl·lic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =

museo prehistoria