caixa popular

Detinguts dos estudiants de la UPV per canviar les seues notes

Els sospitosos van utilitzar un programa keylogger per a accedir als comptes personals d’uns 40 professors i canviar les notes

Detinguts dos estudiants de la UPV per canviar les seues notes
05/04/2018 -

Dos estudiants de la UPV de València han sigut detinguts aquest dijous per canviar les seues notes. Agents de la Policia Nacional han detingut a València a dos joves de 20 anys per canviar les seues notes en la Universitat Politècnica de València.

Pel que sembla, els dos estudiants accedien al sistema informàtic on van aconseguir les claus d’uns 40 professors per a canviar les seues notes. Els agents van intervenir un dispositiu espia.

Les recerques van començar després de la troballa d’un dispositiu espia tipus keylogger en un dels ordinadors de la UPV. Es tracta d’un programa capaç d’interceptar i guardar les pulsacions realitzades en el teclat d’un equip informàtic sense que l’usuari ho detecte.

Durant les recerques els agents van esbrinar que els sospitosos suposadament van utilitzar aquest sistema per a apropiar-se de les claus d’uns 40 professors, a través de les quals van accedir als seus comptes personals de la intranet de la universitat i als seus correus electrònics des d’una sèrie d’adreces IP relacionades amb la xarxa TOR.

La xarxa TOR és una xarxa de comunicacions distribuïda per sobre de la capa d’internet de manera que mai es revelen les dades dels usuaris que la utilitzen, mantenint-se així com una xarxa privada i anònima.

Continuant amb les recerques els policies van esbrinar que les qualificacions de molts exàmens i treballs suspesos en un primer moment, posteriorment apareixien com a aprovats amb una bona nota en les actes, per això presumptament interceptaven el missatge d’avís de canvi de nota que el sistema informàtic enviava al docent, evitant que aquest s’adonara. Les qualificacions finals eren publicades en les actes oficials sense que ningú s’adonara d’este frau.

Com a conseqüència de les recerques els agents van esbrinar la identitat dels sospitosos que van ser detinguts com a presumptes autors dels delictes d’accés il·lícit a dades i programes informàtics, danys informàtics, descobriment i revelació de secrets, usurpació d’estat civil i falsedat de document públic.

Les recerques continuen per a determinar si els sospitosos també haurien tingut accés a proves escrites amb anterioritat a la realització d’aquestes.

Els dos estudiants detinguts sense antecedents policials han sigut posats en llibertat i hauran de comparéixer davant l’autoritat judicial quan siguen requerits.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 9 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris