caixa popular

Detinguts per l'estafa del "fals romanç"

Han sigut detinguts dos individus per estafar més de 24000 euros mitjançant un “fals romanç” a través d’internet

Detinguts per l'estafa del "fals romanç"
09/03/2018 -

Agents de la Policia Nacional han detingut a dues persones per una estafa del tipus “carta Nigeriana” en la seua modalitat “fals romanç”. Els presumptes estafadors després de la creació d’un perfil fals en una xarxa social, es van guanyar la confiança de la víctima fins a aconseguir que els facilitara més de 24000 euros a través de diversos ingressos bancaris.

La recerca es va iniciar el passat mes de juliol quan els agents van tenir coneixement d’una estafa produïda a un home, el qual a través d’una xarxa social va creure conéixer a una dona que es presentava com a oficial de l’exèrcit nord-americà destinada a Afganistan. Els presumptes estafadors van crear el perfil social amb el qual van simular mantenir una relació sentimental amb la víctima, fent-li creure que la suposada dona volia reunir-se amb ell a Espanya per a materialitzar la seua relació sentimental.

Primer les maletes i després la suposada dona

Després de convéncer a l’estafat que per fi s’anaven a conéixer físicament, li indicaven que abans de venir a viure a Espanya havia d’enviar els seus efectes personals des d’Afganistan mitjançant missatgeria, pregant-li que els arreplegara i guardara fins a la seua arribada.

Per a arreplegar aqueixos efectes es va fer creure a la mata que havia de fer un ingrés amb certa quantitat econòmica, exigint-li posteriorment altres pagaments amb l’excusa d’anar pagant certes despeses. Des del fals perfil, la suposada dona li prometia que tan aviat es reuniren a Espanya li retornaria les quantitats abonades – 9800, 8100 i 6800 euros -. La víctima va comprovar la inexistència de tal dona quan no va poder abonar un nou ingrés de 22000 euros que li exigien per a continuar el romanç.

Els dos detinguts eren els titulars del compte bancari on anava a parar els diners desemborsats per la víctima. Un dels arrestats va abandonar Espanya amb destinació al seu país d’origen, i va ser detingut pels investigadors quan va tornar.

De Miss a Missing

Fruit de les gestions practicades, es va poder comprovar que la fotografia utilitzada pels estafadors per a crear el perfil social utilitzat per a enganyar a la víctima, corresponia en realitat a una dona que va ser Miss els Estats Units.

L'”estafa nigeriana” en la seua modalitat de “fals romanç”, és un dels enganys més comuns dins dels portals d’internet per a conéixer gent i cercar parella. Els estafadors solen crear perfils falsos amb fotos de persones atractives, dient estar interessats a mantenir una relació sentimental per a continuació sol·licitar un contacte més íntim a través d’email o telèfon.

La recerca ha sigut duta a terme per agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Madrid i agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València tots dos pertanyents a les seues respectives Prefectures.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − nou =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC