25n
Orgull
Orgull

Detinguts 20 persones per desvalisar botigues de telefonia en tota Espanya

EP

Detinguts 20 persones per desvalisar botigues de telefonia en tota Espanya
08/09/2019 -

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització dedicada a cometre robatoris amb força mitjançant el procediment d’allunatge en botigues de telefonia de tota Espanya, entre elles d’Alzira, València, Sagunt, Torrent, Vila-real, Elda, Gandia i Santa Pola. L’objectiu dels assalts eren els productes exposats a la botiga i expositors, la destinació final dels quals era Romania.

Operaven de nit i amb rapidesa, fins i tot en menys d’un minut, recopilaven els terminals i fugien del lloc. Per a cometre els robatoris es desplaçaven per tot el territori nacional i, fins al moment, se’ls imputen 32 robatoris amb força en 23 ciutats de tota Espanya.

Hi ha 20 detinguts -11 a Espanya, 4 a Romania, 3 a França, un a Itàlia i un a Suècia- i entre els quals es troba el líder de l’organització. El valor dels telèfons robats aconseguiria un valor de 700.000 euros, sent recuperats 116 terminals sostrets a l’interior d’una maleta propietat d’un dels arrestats interceptada en una empresa de paqueteria. Durant la investigació s’ha comptat amb la col·laboració de la Unitat Nacional d’EUROPOL i l’Agregadoria d’Interior a Romania.

50 SEGONS PER A ROBAR UNA BOTIGA

La investigació va començar l’any 2017 arran d’un robatori una botiga d’Albacete per mitjà del mètode d’allunatge, i en el qual van sostraure telèfons valorats en 23.000 euros.

L’objectiu de l’organització eren botigues de telefonia mòbil que assaltaven a altes hores de la matinada, utilitzant sempre un o dos vehicles prèviament sostrets, i que encastaven a la porta o aparador de l’establiment per a poder accedir a l’interior. A més, empraven una maça per a trencar el pany de la porta d’entrada al magatzem de l’establiment i sostraure també els telèfons emmagatzemats.

Fruit de les investigacions realitzades, els agents van esbrinar que els membres de l’organització estaven altament especialitzats en aquest tipus de robatoris i es desplaçaven a diverses províncies per a executar-los. En varis dels assalts el temps emprat per a cometre’ls era molt escàs, fins i tot de cinquanta segons per a recopilar tota la mercaderia. També podien recórrer en una sola nit més de 1000 quilòmetres per a cometre els fets.

Al llarg de la investigació, els agents van identificar a les persones que integraven l’organització i van constatar que giraven contínuament. Una vegada que un grup d’integrants de l’organització executava diversos robatoris, abandonava Espanya i deixaven passe a nous membres de l’organització arribats de Romania. Igualment, els investigadors van constatar que l’organització enviava els telèfons robats a eixe país a través d’empreses de paqueteria.

20 DETINGUTS EN DUES FASES

Amb aquesta informació, i en una primera fase de la investigació duta a terme el mes de juny passat, els policies van arrestar a onze persones, quatre d’elles quan es disposaven a fugir d’Espanya a través del Lloc Fronterer de La Jonquera i entre els quals es trobava el cap de la trama. Un altre dels detinguts va ser arrestat en l’aeroport de València quan es disposava a agafar un vol a Romania.

En una segona fase de la investigació es van emetre diverses Ordres Europees de Detenció i Lliurament per als membres de l’organització executors materials dels allunatges que havien abandonat el nostre país. Així es va aconseguir detenir a nou persones a França, Itàlia, Suècia i Romania.

L’operació s’ha saldat amb la detenció de 20 persones, dels quals 11 romanen a la presó, si bé la investigació continua oberta amb la finalitat d’identificar plenament a altres integrants de l’organització receptors dels terminals robats a Espanya.

Fins al moment se’ls imputen 32 robatoris amb força pel mètode de l’allunatge en botigues de telefonia ocorreguts a Albacete, València, Sagunt, Alzira, Reus, Torrent, Cartagena, Tarragona, Elx, Pamplona, Ontinyent, Miranda de Ebro, Calatayud, Burgos, Sevilla, Terol, Santa Pola, Gandia, Múrcia, Sabiñanigo (Osca), Mollerusa (Lleida), Vila-Real i Elda.

També els agents han aconseguit recuperar un vehicle d’alta gamma, valorat en 80.000 euros i sostret a Almeria, utilitzat per l’organització per a cometre els últims quatre robatoris ocorreguts en Sabiñánigo (Osca), Mollerusa (Lleida), Vila-RDetinguts 20 persones per desvalisar botigues de telefonia en tota Espanyaeal (Castelló) i Elda (Alacant).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =