25n
Orgull
Orgull

Detingut un presumpte membre de DAESH que realitzava labors de captació i adoctrinament

Arxiu E.P

Detingut un presumpte membre de DAESH que realitzava labors de captació i adoctrinament
07/08/2018 -

Un jove de 21 anys i nacionalitat marroquina ha sigut detingut a Vitòria, en una operació duta a terme per la Comissaria General d’Informació de la Policia Nacional juntament amb la Brigada Local d’Informació d’Algesires, per la seua presumpta pertinença a l’organització terrorista DAESH, per a la qual suposadament realitzava labors de captació i adoctrinament.

En aquesta operació, que ha explicat també amb la col·laboració de la Brigada Provincial d’Informació de Vitòria, s’han realitzat tres registres, dos d’ells en domicilis d’aquesta ciutat basca i d’Algesires (Cadis) i un altre més en un locutori d’aquesta localitat gaditana que el detingut freqüentava, segons ha informat el Ministeri de l’Interior en un comunicat.

L’arrestat, A. M. R. R., era conegut per la seua pertinença a cercles radicals d’ideologia jihadista en la ciutat d’Algesires, on residia habitualment, segons la Policia, i havia experimentat “un dràstic canvi en els seus hàbits de vida i en les seues manifestacions, que es van escorar cap a postulats salafistes extremistes, arribant fins i tot a defensar en les xarxes socials accions violentes perpetrades per organitzacions terroristes, especialment DAESH”.

INCITAVA A UN ALTRE INDIVIDU A COMETRE ATEMPTATS

El detingut va estar en contacte amb un altre individu, arrestat a la fi de 2017 al Marroc, amb el qual es va reunir en territori marroquí, i va mantenir contactes en xarxes socials i altres plataformes virtuals, l’objectiu final de les quals era cometre atemptats.

La Policia ha pogut acreditar que A. M. R. R., que utilitzava contínues mesures de seguretat com a forma de protecció –com usar aplicacions segures de missatgeria instantània i diferents línies de telefonia mòbil–, ha emprat material audiovisual sobre l’organització terrorista DAESH per a “incitar a l’altre individu a cometre atemptats”.

REGISTRES A ALGESIRES

El Ministeri de l’Interior ha destacat que la cooperació entre Espanya i el Marroc i la permanent alerta de tots dos països en l’àmbit de la prevenció, detecció i neutralització de potencials elements terroristes, fructifica en operacions com aquesta que permeten desactivar aquest tipus d’amenaces a banda i banda de l’Estret de Gibraltar.

La recerca s’ha desenvolupat sota la supervisió del Jutjat Central d’Instrucció número 1 i la coordinació de la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − un =