25n
25N
25N

Detingut un empleat d'una residència de majors de Cullera per sostraure joies d'usuaris del centre

Detingut un empleat d'una residència de majors de Cullera per sostraure joies d'usuaris del centre
02/04/2021 -

La Guàrdia Civil ha detingut a un empleat d’una residència de majors de Cullera com a presumpte autor de diversos furts de joies a usuaris d’aquest centre, segons ha informat la Comandància de València en un comunicat.

La detenció d’aquest treballador, auxiliar de geriatria, es va produir després que la Guàrdia Civil de Cullera tinguera coneixement que a mitjan mes de març en una residència d’ancians de la localitat s’havia produït un furt de joies a una de les residents.

Així, a partir de les gestions practicades per la Benemèrita es va determinar la implicació d’un dels empleats del centre en aquests fets. Els agents van iniciar l’operació ‘Jucegato’ per a aconseguir el total esclariment dels fets denunciats.

Durant la investigació, la Guàrdia Civil va verificar que un treballador es valia de les funcions pròpies del seu lloc laboral per a sostraure al descuit diferents joies de diferents residents.

Així mateix, es va concloure que aquest empleat feia les vendes de les diferents joies sostretes per diversos establiments de la província de València, aprofitant les restriccions de visites de familiars a la residència de majors per la pandèmia de la Covid-19 i evitant així que s’adonaren dels robatoris. D’aquesta manera es facilitava també la fosa dels objectes sostrets.

La Guàrdia Civil ha destacat que moltes de les víctimes dels furts pateixen malalties mentals, una circumstància de la qual se servia el detingut per a evitar que es denunciara la sostracció de les joies. A més, va arribar a aprofitar, fins i tot, el trasllat de residents a centres mèdics o la seua defunció per a realitzar la sostracció.

L’operació realitzada per la Benemèrita ha esclarit en total deu fets delictius i ha aconseguit la recuperació de diverses joies que han sigut entregades als seus propietaris. Igualment, s’ha pogut determinar la venda de més de 50 peces de joieria sostretes durant diversos mesos.

Les diligències realitzades han passat al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Sueca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 8 =