25n
25N
25N

Detingut un jove per muntar una plantació de marihuana en un xalet llogat a Xiva

L’arrestat havia instal·lat un complex sistema de videovigilància per a detectar possibles entrades de la Policia a l’habitatge

Detingut un jove per muntar una plantació de marihuana en un xalet llogat a Xiva
25/06/2020 -

Una operació conjunta de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional ha permés la detenció d’un jove de 27 anys que presumptament va muntar un laboratori clandestí de marihuana en un xalet llogat de Chiva (València), on es van confiscar de 300 plantes i 18.000 grams de droga, segons han informat en un comunicat conjunt.

Al detingut, arrestat a Aldaia (València) en el marc de l’operació ‘Green rode’, se li atribueixen els delictes contra la salut pública per cultiu, elaboració i tràfic de drogues així com defraudació de fluid elèctric. El preu de la droga intervinguda aconseguia els 94.000 euros.

Les investigacions van començar durant l’estat d’alarma per part de la Guàrdia Civil de Xiva i la Udyco de la Policia Nacional de Xirivella, després d’haver-se localitzat un xalet a Xiva que s’estaria utilitzant com a laboratori clandestí de marihuana.

De les investigacions practicades, els agents van esbrinar que havia llogat un xalet de grans dimensions en una urbanització de Chiva, on presumptament havia realitzat “enganxaments” fraudulents a la xarxa elèctrica que van ser detectats. Això va fer que se sospitara de la possible existència d’un hivernacle de marihuana ocult.

Amb aqueixos indicis van començar les perquisicions, que van permetre constatar que un jove acudia a la casa en qüestió en diferents dies per a controlar les plantes i per al cultiu de les quals havia instal·lat aparells d’aire condicionat, llums de calor i filtres per a evitar olors.

PROTOCOL DE SEGURETAT

La persona que finalment va resultar detinguda suposadament utilitzava un estricte i innovador protocol de seguretat que consistia en el ràpid tall de la producció de la marihuana cultivada i el desmuntatge i desfet d’alguns dels components de la plantació que menor cost li suposaven per a evitar que, d’haver-hi algun tipus d’intervenció o entrada en l’immoble, els efectius policials no trobaren res en el seu interior que poguera comprometre-li.

No obstant això, Guàrdia Civil i Policia Nacional van preparar un operatiu en el qual van detectar, en la vesprada del passat 9 de juny, com el sospitós estava duent a terme la recollida de la producció i el desmuntatge d’alguns sistemes, la qual cosa va portar a una ràpida intervenció que va culminar reeixidament.

El jove disposava d’un sistema de videovigilància amb el qual controlava de manera remota la possible presència de membres de les Forces i Cossos de Seguretat, encara que en aquesta ocasió no va poder detectar als funcionaris policials.

Fruit de les investigacions realitzades i de la coordinació de tots dos cossos de seguretat es va formar un equip conjunt de treball de vigilàncies, de seguiments i un complex sistema d’anàlisi de les conductes i rutines del jove, que una vegada identificat i localitzat va ser detingut a Aldaia.

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional van trobar en el registre judicial del xalet un sofisticat sistema per a la producció de marihuana compost per generadors d’electricitat, climatitzadors, extractors d’aire, filtres, llums d’alta potència, ventiladors, transformadors, productes específics per al cultiu, sistemes d’alarma i videovigilància.

Tot aquest material conformava la infraestructura que feia possible que la plantació de marihuana del xalet mantinguera unes condicions específiques d’humitat i temperatura òptimes per al cultiu intensiu en interior d’aquest tipus de droga, mantenint un elevat poder de producció.

El detingut estava defraudant el fluid elèctric, ja que presumptament havia manipulat els sistemes elèctrics per a no haver de fer front a l’alt cost de les factures.

El xalet registrat comptava amb un sofisticat circuit il·legal elèctric, amb corrent elèctric subministrat a les propietats de manera il·lícita, i amb enganxaments mitjançant manipulacions d’anul·lació dels comptadors, un fet que “podria haver posat en perill la integritat de la xarxa elèctrica dels immobles confrontants”.

Per part de l’empresa subministradora s’està quantificant el perjudici causat, així com avaluant el risc que suposaven les huit instal·lacions elèctriques muntades sense mesures de seguretat de cap mena. L’entramat elèctric instal·lat per al creixement de les plantes, es va poder comprovar que estava connectat amb la línia de distribució, i que estava preparat perquè funcionara contínuament.

En el registre efectuat i davant la complexa instal·lació elèctrica localitzada va resultar necessària l’assistència de personal del servei oficial de l’empresa subministradora d’electricitat per a minimitzar riscos i alçar les corresponents actes per les defraudacions de fluid elèctric produïdes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − cinc =