25n
25N
25N

Detingut a Cullera un jove que llogava per internet habitatges per tota Espanya de manera fraudulenta

Detingut a Cullera un jove que llogava per internet habitatges per tota Espanya de manera fraudulenta
10/06/2020 -

Agents de la Guàrdia Civil de Novelda han detingut a Cullera (València) a un jove de 29 anys per llogar per internet habitatges per tota Espanya de manera fraudulenta. Se li imputen, almenys, 13 delictes d’estafa i quatre delictes d’usurpació d’estat civil, segons han informat fonts de l’Institut Armat.

La investigació es va iniciar a la fi del mes de febrer de 2020 arran de la denúncia d’una dona, veïna de Novelda, que va afirmar haver sigut víctima d’una suposada estafa. Així, va declarar que un home va contactar amb ella, a través d’una pàgina web d’anuncis i li va oferir la possibilitat de llogar un pis, del qual suposadament ell era propietari.

La denunciant li va fer un ingrés, corresponent a la primera mensualitat però després de rebre els diners el supòsit arrendador va tallar la comunicació amb la víctima. Els agents de l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil de Novelda es van fer càrrec de la denúncia.

Els agents van comprovar que la persona investigada hauria comés, almenys, altres nou estafes, amb idèntic “modus operandi”: oferia el lloguer d’un mateix pis, però que situava en diferents localitats de tota Espanya.

Per a això, enviava a les seues víctimes diverses fotografies de l’habitatge en suposat lloguer, que eren imatges de la mateixa casa. Després de tancar un acord d’arrendament, li sol·licitava a la víctima un ingrés bancari en concepte de reserva de l’immoble o, fins i tot, d’una primera mensualitat completa.

Una vegada rebia els diners cessava tota mena de comunicació amb els perjudicats, que ja no aconseguien establir contacte amb el supòsit propietari.

VENIA TAMBÉ ENTRADES QUE NO TENIA

Gràcies a la investigació, els agents també van poder constatar que aquesta mateixa persona va cometre altres dues estafes: la venda d’unes entrades per a un suposat concert i d’unes passes d’accés a dues llotges per a veure les processons de la Setmana Santa de Sevilla que tampoc tenia.

De la mateixa manera, els agents investigadors atribueixen a aquesta persona la comissió de, almenys, quatre delictes d’usurpació d’estat civil, ja que, a més d’estafar a les seues víctimes, durant el transcurs de les negociacions sol·licitava als perjudicats que li enviaren fotografies dels seus documents nacionals d’identitat que posteriorment utilitzava per a suplantar les seues diferents identitats en la comissió de noves estafes.

D’aquesta manera, les víctimes de frau a més constaven com denunciats per la presumpta comissió de diferents estafes que, realment, no havien comés.

Al detingut li constaven 54 antecedents policials, previs a la detenció actual, tots ells també per la comissió d’estafes i, fins fa pocs mesos, es trobava complint pena de presó, per aquests fets. L’arrestat ja ha sigut posat a disposició judicial, quedant en llibertat, a l’espera de judici.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =