25n
25N
25N

Detingudes 29 persones per robatoris amb força a Bunyol

Diversos dels menors practiquen la modalitat esportiva “parcour” consistent en salts acrobàtics, fet que explicaria els salts a gran altura ocorreguts en alguns dels robatoris

Detingudes 29 persones per robatoris amb força a Bunyol
23/05/2018 -

Des de finals de l’any 2017, es realitzaven unes recerques per agents de la Guàrdia Civil del Lloc de Bunyol, en relació a diversos robatoris amb força i furts que estaven ocorrent en la localitat de Bunyol.

Fruit de les recerques practicades es va determinar l’existència de dos grups diferenciats de menors de la localitat de Bunyol. Observant en tots dos grups dos de modus operandi molt definits, bé mitjançant escala o bé mitjançant fractura de barret fort. Diversos dels menors implicats practicaven la modalitat esportiva “parcour” consistent en salts acrobàtics sobre el mobiliari urbà, la qual cosa explicaria l’especial habilitat comesa i salts a gran altura d’algun dels robatoris.

A causa de la complexitat i la gran quantitat de menors implicats, es va dividir la recerca en dues operacions denominades simultàniament “parkurs” i “kurpar”, amb la finalitat de poder determinar l’estructura i components de tots dos grups delictius.

Modus operandi

Es va poder determinar la implicació de dels menors en multitud de fets delictius. En molts d’ells, els mateixos menors, muntaven els seus propis dispositius de contra-vigilància, mentre uns robaven uns altres seguien a les víctimes dels seus robatoris, a fi d’avisar als primers si l’amo tornava a casa i no els sorprenguera in fraganti.

Paral·lelament l’activitat dels grups anava parella al costat de la compravenda de marihuana, en xicotetes dosis i distribuïda entre menors de Bunyol i voltants.

Fase d’explotació

La fase d’explotació s’ha saldat amb la implicació en total de 27 persones entre majors i menors d’edat, sent finalment detinguts 2 menors i la resta 21 menors i 4 adults, investigats amb responsabilitat, per la seua suposada participació com a autors en multitud de fets delictius, entre els quals es troben, robatoris amb força, furts, danys, robatoris amb violència, amenaces amb arma blanca, coaccions, obstrucció a la justícia, trafique de drogues i encobriment.

S’ha pogut recuperar alguns dels efectes sostrets en 4 casetes, entre el que destaquen diverses cadires de muntar situades al voltant del centre històric de Bunyol, aquests efectes han sigut reconeguts pels seus legítims propietaris, sent-los retornats.

A més també es va aconseguir recuperar 3 motoserres robades en un Institut de Bunyol, sostretes dels mòduls de formació professional de jardineria.
En una altra actuació realitza per la Guàrdia Civil de Sueca s’ha aconseguit detenir a un menor d’edat i un home de 25 anys de nacionalitat espanyola implicats en un robatori amb força de material informàtic en un centre infantil de la localitat de Llauri.

Les diligències han passat a la disposició dels Jutjats de Guàrdia de Requena i Sueca a més de la Fiscalia de Menors de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + quinze =

torrent