25n
25N
25N

Detingudes 11 persones d'una organització itinerant dedicada al robatori de vehicles

Entre els objectes requisats es troben 50 plaques de matrícules, 34 claus verges, passamuntanyes i 20 cartutxos del calibre 9mm

Detingudes 11 persones d'una organització itinerant dedicada al robatori de vehicles
15/11/2020 -

Agents de la Policia Nacional, en el marc de l’operació Marrada, han dut a terme una operació contra el tràfic il·lícit de vehicles a les províncies de Màlaga, Cadis, Huelva, Múrcia, Alacant i Jaén, segons ha informat la Direcció General de la Policia.

Els agents han detingut a onze persones -nou homes i dues dones amb edats compreses entre els 21 i 65 anys- per la seua presumpta implicació en els delictes de tràfic il·lícit de vehicles i pertinença a organització criminal.

Tots ells actuarien com a integrants actius d’una xarxa delictiva itinerant especialitzada en el robatori de vehicles que, posteriorment, serien venuts a altres organitzacions criminals, principalment dedicades al tràfic de drogues, després de ser falsificats els seus elements identificatius.

La recerca ha estat desenvolupada en diverses fases i en l’últim operatiu va resultar detingut el principal organitzador de la trama al costat d’un altre dels seus membres, un home de nacionalitat marroquina que tenia en vigor tres assenyalaments judicials.

Els investigadors van iniciar les perquisicions a la fi del passat any. Els agents van detectar la presència a Màlaga de diverses persones que, presumptament, podrien pertànyer a una organització dedicada al robatori de vehicles per a vendre’ls a tercers una vegada falsificats els seus elements identificatius.

Igualment, coincidia amb la detecció d’un increment substancial dels robatoris de vehicles -majorment tot terreny i furgonetes- en diferents punts de la comunitat andalusa.

Després de diverses gestions, els investigadors van constatar que els vehicles eren sostrets per a vendre’ls a altres organitzacions, algunes d’elles a l’estranger, amb finalitats il·lícites. A més es va poder comprovar que el grup criminal hauria estat assentat i hauria operat a Màlaga, Huelva, Algesires, Jaén, Alacant, Múrcia i diverses localitats de Catalunya.

REPARTIMENT DE ROLS ENTRE ELS MEMBRES

Cadascun dels membres exercia un paper dins de l’organització. D’una banda estaria la persona encarregada de localitzar els objectius -vehicles-, passant pel que vigilava, materialitzava el robatori i falsificava els elements identificatius, fins al qual traslladava el vehicle al lloc de “refredament” -espai destinat per a emmagatzemar els automòbils sostrets durant un temps a fi d’evitar la seua localització per les Forces i Cossos de Seguretat- o, finalment, l’encarregat de lliurar els vehicles a les altres organitzacions i treure’ls del país.

A més, tots ells canviaven sovint els seus turismes, llocs de residència i llocs d’actuació per a evitar ser identificats.

Els primers resultats d’aquesta operació es van dur a terme el mes de gener del present any. Els agents van detectar la presència de diversos dels investigats quan es disposaven a traslladar alguns vehicles sostrets.

Concretament, tenien la intenció de treure del país -des del Port de Tarifa- un turisme amb els elements d’identificació ja falsificats, i anaven a traslladar altres vehicles a una ubicació que podria estar sent utilitzada per l’organització com a “lloc de refredament”.

En aquesta ocasió els investigadors van identificar i van detenir a cinc homes, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic il·lícit de vehicles, i van recuperar cinc vehicles que figuraven denunciats com robats.

A mesura que les recerques anaven avançant, els agents van aconseguir recuperar -a Màlaga, Múrcia i Alacant- altres catorze vehicles que haurien estat sostrets i que els agents vinculen la seua presumpta autoria a membres d’aquesta organització criminal.

Durant les diferents fases, la Policia ha destacat la localització d’una finca rústica, en una localitat de la província de Huelva, on els agents van recuperar una desena més de vehicles i van detenir a dos homes i dues dones vinculats a l’organització.

Finalment, van aconseguir la desarticulació total d’aquesta xarxa amb la detenció del principal capitost de la trama qui, en el moment de l’arrest, es trobava a companyia d’un altre dels membres que tenia en vigor tres assenyalaments judicials -un d’ells per un delicte d’homicidi-.

L’operatiu va finalitzar amb la pràctica de diversos registres, l’últim d’ells en l’habitatge del principal integrant estava situat a Jaén, on es van intervenir 50 plaques de matrícula sense encunyar, dues plaques de matrícula falsificades, un centenar de peces metàl·liques alfanumèriques per a encunyar, 34 claus verges de diferents marques, nou dispositius electrònics i mecànics d’obertura i arrencada, detectors de radiofreqüència, passamuntanyes, guants, 20 cartutxos del calibre 9 mm i diversa documentació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 14 =