25n
25N
25N

Com serà la nova Plaça de la Reina? Més detalls sobre la remodelació

Les obres de conversió en zona de vianants de la Plaça de la Reina podrien començar després d’estiu

Com serà la nova Plaça de la Reina? Més detalls sobre la remodelació
17/01/2018 -

El projecte de conversió en zona de vianants d’una de les places més emblemàtiques de València ja va agafant forma, i es van coneixent alguns detalls del que serà la nova Plaça de la Reina. Una remodelació que canviarà, sens dubte, la manera de moure’ns pel centre de la ciutat. Així, aquest projecte, que treballa amb les premisses de no impedir l’accés de vehicles als seus garatges, la no circulació dels autobusos EMT, així com no convertir en zona de vianants, de moment, el gir del carrer La Pau a Sant Vicent, podria ultimar prompte tots els detalls per a poder començar les obres després de l’estiu.

Com ja havíem avançat, l’accés al pàrquing subterrani es traslladarà per a guanyar més espai. Ara, ja se sap que se situarà al costat del carrer del Mar. No obstant això, també existeixen modificacions per a la resta de vehicles. D’aquesta manera, totes les parades de l’EMT es traslladaran tant als carrers, com a les places del voltant, encara que no s’ha determinat la ubicació exacta de cada línia, amb l’objectiu de retornar al ciutadà l’espai ocupat, fins ara, pels vehicles.

Una mesura que, per descomptat, també afectarà els taxis. En aquest sentit, s’habilitaran una o dues parades de taxis als voltants de la Plaça de la Reina perquè puguen seguir oferint el seu servei, i ja s’ha determinat que podran accedir a la plaça, de la mateixa manera que els veïns, i els proveïdors, als quals se’ls habilitarà una zona de càrrega i descàrrega, al costat de la rampa del pàrquing subterrani que, com ja hem anunciat, se situarà a un costat de la plaça, al costat de l’inici del carrer del Mar.

I, En què es tradueixen tots aquests canvis? En la recuperació d’aquest espai públic per al vianant. Així, l’accés d’entrada i eixida al pàrquing subterrani actual es convertiran en un xicotet jardí, envoltat d’una bancada correguda, per a facilitar el descans dels ciutadans. Així mateix, el tradicional mercadet de la Plaça de la Reina també es redistribuirà cap al centre de la Plaça, a l’altura de l’actual parada de taxi.

Finalment, s’han atés les peticions veïnals i, a més de soterrar els contenidors de brossa per a crear un entorn més agradable, no s’autoritzaran la incorporació de noves terrasses per a evitar la saturació. A més, les terrasses s’allunyaran una mica més de les façanes per a alliberar aquest espai, i que els vianants puguen circular amb normalitat.

Grans canvis impulsats per la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de València, encapçalada per Giuseppe Grezzi, que continuaran amb la conversió en zona de vianants permanent de la Plaça de l’Ajuntament, amb l’objectiu que el centre de la ciutat passe d’estar congestionat de vehicles a convertir-se en un lloc en el qual et vinga de gust gaudir d’un bon passeig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 3 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa