25n
25N
25N

Desobediència, resistència o atemptat contra l'autoritat, principals delictes comesos en la Comunitat

Desobediència, resistència o atemptat contra l'autoritat, principals delictes comesos en la Comunitat
25/03/2020 -

Desobediència, resistència o atemptat contra l’autoritat s’han convertit en els principals delictes comesos en la Comunitat Valenciana des que es va declarar l’estat d’alarma a conseqüència del coronavirus, segons han informat Europa Press fonts coneixedores de la situació.

Durant aquesta crisi sanitària, el nombre de detinguts i de delictes registrats en l’autonomia valenciana ha descendit considerablement i la majoria d’ells se circumscriuen a desobediència, resistència o atemptat contra l’autoritat. És a dir, es tracta de delictes que no comporten penes elevades de presó.

En alguns casos, aquests detinguts passen a disposició judicial i, generalment, després d’acordar diferents mesures cautelars, se’ls deixa en llibertat.

Com a exemple, la setmana passada a Castelló va haver-hi almenys tres detinguts per un delicte de desobediència i, després de passar a la disposició de l’òrgan judicial competent, van quedar en llibertat.

També es dóna la circumstància que alguns arrestats per delictes menors o que no comporten penes elevades de presó, després de prendre’ls declaració en comissaria i obrir-los el corresponent atestat, són posats en llibertat sense passar a la disposició del jutge. Hauran d’esperar que la causa avance en el jutjat perquè se’ls faça judici o puguen declarar allí. En qualsevol cas, això no vol dir que els detinguts queden impunes.

Aquest tipus d’actuació policial, que no se circumscriu únicament a l’estat d’alarma en el qual ens trobem, sol donar-se en arrestats per delictes menors que tenen domicili conegut i estan perfectament identificats.

En total, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), els jutjats de l’autonomia han realitzat durant la setmana passada un total de 1.828 actuacions. Entre ells, els jutjats d’Instrucció i de Violència sobre la Dona de guàrdia han rebut en aquest període a 316 detinguts i han dictat 130 mesures cautelars.

Durant aquesta situació d’Estat d’Alarma, els jutjats i tribunals de la Comunitat Valenciana estan únicament prestant serveis considerats essencials (Registre Civil, detinguts, causes amb pres, violència de gènere i menors, entre altres) i realitzant actuacions urgents, tot això conforme als criteris fixats pel Consell General del Poder Judicial.

D’altra banda, des de la declaració de l’Estat d’Alarma diverses dependències, òrgans i seus judicials han sigut desinfectats, com la Ciutat de la Justícia de València i jutjats de Torrent, Sueca, la Vila Joiosa, Elx i Orihuela.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =