25n
25N
25N

Desmantellada una xarxa dedicada a obtindre el permís de conduir de manera fraudulenta

Desmantellada una xarxa dedicada a obtindre el permís de conduir de manera fraudulenta
06/09/2020 -

Agents de la Policia Nacional han desmantellat a Sagunt (València) una organització criminal dedicada a la superació fraudulenta d’exàmens oficials per a l’obtenció del permís de conduir i per a la recuperació del permís per pèrdua de punts. Els detinguts utilitzaven una micro càmera per a observar les preguntes i transmetien les respostes a través d’un audiòfon.

L’operació s’ha saldat amb 22 persones detingudes, dues d’elles ‘in fraganti’ durant la realització d’una de les proves. A més, tres dels arrestats eren professors d’autoescola.

Segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat, les investigacions van arrancar al gener, quan en el marc d’una operació relacionada amb el tràfic de drogues es va detectar l’existència d’una organització criminal paral·lela que facilitava l’obtenció del permís de conduir de manera fraudulenta, emprant per a això telèfons mòbils, micro càmeres i audiòfons interns.

En les primeres perquisicions realitzades els investigadors van esbrinar que el modus operandi consistia a col·locar abans de la realització de la prova una micro càmera a manera de botó en la peça de vestir de l’aspirant, que els permetia veure les preguntes, mentre amb un xicotet audiòfon retransmetien les respostes correctes.

ACTUAVEN EN GRAN PART DEL TERRITORI NACIONAL

Els agents van poder saber que l’organització estava composta per tres persones que eren propietàries del material electrònic i encarregades d’instal·lar-lo; tres professors d’autoescola que facilitaven les respostes correctes als examinats; diversos ‘aconseguidors’, que captaven en gran part del territori nacional als interessats a aprovar de manera fraudulenta els exàmens, als quals cobraven entre 1.500 i 2.000 euros, així com pels mateixos clients.

El frau s’ha detectat a València, Castelló, Múrcia, Barcelona, Terol i Ciudad Real.

La Policia ha detingut en total a 22 persones pels delictes de pertinença a organització criminal i falsedat de document públic. També han realitzat dos registres domiciliaris i han intervingut nou telèfons mòbils, un ordinador portàtil, una càmera camuflada amb un botó i un colgant transmissor de sons.

Dels detinguts, onze d’ells tenen antecedents policials i quatre han passat a disposició judicial, mentre que la resta han sigut posats en llibertat amb l’obligació de comparéixer davant l’autoritat judicial quan siguen citats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =