25n
25N
25N

La desescalada per a "salvar l'hostaleria": obrir terrasses, interiors al 50% i taules de huit

La patronal hostalera es reuneix hui amb el president Puig per a planificar la desescalada i l’oci nocturn limita les seues peticions a reobrir exteriors i amb quatre persones

La desescalada per a "salvar l'hostaleria": obrir terrasses, interiors al 50% i taules de huit
16/02/2021 -

Des de l’entrada en 2021, pràcticament cada quinze dies hem viscut un nou escenari restrictiu quant al desenvolupament dels sectors econòmic, la socialització així com la mobilitat. D’aquesta manera, i davant la pujada de contagis i defuncions que es va produir, sense frens, arran de Nadal situant al territori valencià com la pitjor autonomia europea en dades COVID-19, ara sembla que la situació comença a estabilitzar-se. No obstant això, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, especifica que el territori valencià “encara no està per a una relaxació de les mesures”, per la qual cosa es veu partidari a la “prudència” de la mateixa manera que la vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra.

No obstant això, a l’hostaleria i al sector de la restauració i de l’oci nocturn, no hi ha qui els faça callar, i és que, han estat, sens dubte, un dels sectors més afectats no sols per la pandèmia del coronavirus sinó que a més, per les restriccions, i el que va comportar al tancament total de l’hostaleria a partir del 21 de gener, i en les mateixes seguim. De la mateixa manera, les demandes de l’hostaleria han arribat fins als tribunals, i és que el Tribunal Superior de Justícia del País Basc va resoldre el dimarts 9 de febrer permetre l’obertura de bars i restaurants de la comunitat per considerar que l’hostaleria no suposa un perill per a la salut pública. La nova ordre entrava en contradicció amb la prohibició del Govern Basc per obrir els locals en els municipis amb una alta incidència de contagis.

En aquesta mateixa línia, la secció quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va admetre a tràmit el recurs que presentat per l’associació SOS Hostaleria contra la resolució de 19 de gener de la Conselleria de Sanitat que va establir el tancament total del sector “a conseqüència de l’agreujament de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19”, segons ha informat la plataforma. Seguint aquest discurs, el president de la Generalitat es reuneix aquest matí amb l’hostaleria, un dels sectors més colpejats. La trobada, amb la intenció de calmar els ànims en l’hostaleria i acordar amb el sector una futura desescalada, portarà al disseny de la volta a una nova normalitat a semblança de l’època pre-COVID-19.

Les demandes del sector de l’hostaleria ja les coneixem, i d’aquesta manera, aquest sector demana al president, que en passar l’1 de març, quan acaba la pròrroga de les restriccions actuals, se’ls permeta la reobertura de les terrasses, que els interiors puguen utilitzar-se al 50% del seu aforament i que el límit s’establisca en huit comensals per taula.

UNA DESESCALADA PRUDENT

En aquest sentit, s’ha manifestat el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha insistit aquest dilluns que la desescalada serà “prudent, molt prudent” en la Comunitat Valenciana, tenint en compte les necessitats dels sectors afectats i sense “cap actitud impositiva en absolut”.

“Per descomptat, la desescalada serà prudent, molt prudent, perquè no podem tornar enrere després de tot l’esforç de la societat valenciana”, ha dit en roda de premsa a dues setmanes que finalitze el termini actual de restriccions, com el tancament total de l’hostaleria o el de les grans ciutats els caps de setmana.

Fins llavors, Puig ha avançat que durant aquests 15 dies s’analitzarà la situació amb els experts de salut pública i “en contacte” amb els sectors afectats per a estudiar quines mesures es poden prendre per a millorar la seua situació.

També ha recordat que els contagis es generen en tots els espais on hi ha contactes, no sols en bars i restaurants, i ha reconegut l’esforç de “cada família i negoci que té dificultats”.

A partir d’aquí, ha posat l’accent que el Consell no adoptarà “en absolut cap actitud impositiva” i mantindrà el diàleg amb els sectors “amb la màxima humilitat possible per a no adoptar posicions que siguen negatives”. “Intentarem fer-ho bé i amb diàleg de tots els sectors”, ha recalcat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 19 =