25n
25N
25N

La desescalada a la Comunitat Valenciana es produirà a partir de març i serà gradual

Ximo Puig va anunciar ahir que les actuals restriccions es prorrogaran fins a l’1 de març

La desescalada a la Comunitat Valenciana es produirà a partir de març i serà gradual
12/02/2021 -

Després de l’anunci del president de la Generalitat Ximo Puig sobre la pròrroga de les actuals restriccions fins a l’1 de març, Puig també va voler explicar que l’alçament de les mesures en el mes vinent es farà de manera progressiva. No obstant això, el president no va aclarir com serà aquest procés més enllà de dir que serà “lent, progressiu i dialogat amb les parts afectades”.

Per tant, fins a l’1 de març seguiran vigents mesures com el confinament perimetral de les grans ciutats (de més de 50.000 habitants) de 15h del divendres fins a les 06h del dilluns, tancament de bars i restaurants, de gimnasos, els comerços continuaran oberts fins a les 18 h i el toc de queda continuarà sent a les 22h.

Quant al procés de desescalada d’aquestes mesures que es preveu en el cas que continue baixant tant el nombre de casos com la incidència acumulada, Ximo Puig ha dit que és una cosa que no s’ha tractat encara en la reunió Interdepartamental en la qual es decreten i analitzen les restriccions que han de complir-se en la Comunitat, encara que sí que ha detallat les línies roges que haurà de complir la futura flexibilització de les restriccions.

“No seran mesures per sempre”, ha puntualitzat Ximo Puig mentre explicava la seua posició respecte a les protestes dels hostalers. “És temps de fer un esforç suplementari, només s’hauran de complir les mesures el temps que siga necessari, ni un dia més”, ha sentenciat respecte a la futura fi de les restriccions.

Ximo Puig ha explicat en la seua compareixença que “no serà ràpida, imminent i sense seguretat”, així com que “tenim dues setmanes per a plantejar aquestes qüestions”, deixant clar que si la tendència actual del coronavirus en la Comunitat prossegueix al mateix ritme ja es podria pensar a flexibilitzar les restriccions de cara a l’inici del mes de març.

La incidència acumulada actual en la Comunitat és de 777 casos per cada 100.000 habitants, mentre que les autoritats estableixen que el nivell òptim és 50. “La desescalada es farà quan els indicadors siguen favorables, quan les hospitalitzacions hagen descendit de manera notable, així com els morts”, ha conclòs Ximo Puig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =