25n
25N
25N

La desescalada arruïna a les perruqueries valencianes: més del 65% treballa per davall del 33% de la seua capacitat

Reclamen baixar l’IVA al 10% i prolongar els ERTO per a evitar el tancament que amenaça uns 2.000 salons, el 40% de la Comunitat

La desescalada arruïna a les perruqueries valencianes: més del 65% treballa per davall del 33% de la seua capacitat
04/06/2020 -

El 80,9% dels salons de perruqueria de la Comunitat Valenciana va reobrir les portes el passat 4 de maig, amb l’inici de la Fase 0 de desescalada. No obstant això, les restriccions imposades per l’emergència sanitària generada per la Covid-19 porten al 65,17% d’elles a treballar per davall del 33% de la seua activitat normal.

A més, més de la meitat del sector veu “bastant difícil o molt difícil assumir les despeses de compra de guants, màscares i sistemes de protecció, en la seua majoria d’un sol ús”, o les limitacions d’un client per treballador. Tant és així que “el 62,98% de les perruqueries valencianes es troba “al límit de la seua supervivència”.

Aquestes són algunes de les conclusions de l”Estudi sobre la desescalada en el sector de les Perruqueries a Espanya’ realitzat per Aliança per la Baixada de l’IVA al 10% en les Perruqueries, per a conéixer com està evolucionant la desescalada el sector de la imatge personal.

Més de 300 perruqueries de les organitzacions valencianes integrades en L’Aliança –a través del Gremi Provincial de Perruqueria de Cavallers i Bellesa de València, la Cooperativa Perruqueria & Estètica de la Comunitat Valenciana, i Perruqueria Pura i Dura– han participat en l’estudi.

TORNA NOMÉS UN TERÇ DE LA PLANTILLA

Quant a la plantilla, tenint en compte que les perruqueries únicament poden reiniciar la seua activitat amb un 30% de l’aforament dels establiments, el 65,96% dels locals ha obert amb menys del 33% del seu personal.

Sobre les mesures i protocols d’higiene obligatoris per a reprendre l’activitat, l’Aliança per la Baixada de l’IVA al 10% en les Perruqueries ha remarcat la “ràpida capacitat de resposta del sector en l’aplicació de les mesures higienicosanitàries, el distanciament interpersonal, i l’adaptació a sistema de cita prèvia.

En aquest sentit, els principals problemes que afronta el sector de les perruqueries per a complir aquests protocols tenen a veure amb el seu cost econòmic, ja que el 55,07% veu “bastant o molt difícil” assumir les despeses de les compres de guants, màscares i sistemes de protecció, en la seua majoria d’un sol ús.

Així mateix, el 51,03% de les perruqueries considera també “bastant o molt difícil” assumir les limitacions respecte a l’agilitat del servei i la necessitat de realitzar una atenció personalitzada de cada treballador a cada client.

Quant a la capacitat de resistència del sector a les limitacions en la prestació de servei amb la qual es va posar en marxa el servei a la Fase 0 el passat 4 de maig, el 62,89% de les perruqueries valencianes es troben “en el límit de la seua supervivència”.

2.000 PERRUQUERIES A punt DEL TANCAMENT

En relació amb les mesures econòmiques de suport a les pimes activades pel Govern espanyol, el 93,79% de les perruqueries subratllen la importància de mantenir els ERTO fins a recuperar la productivitat del seu negoci, molt més enllà de la finalització de l’alarma nacional, “si es vol evitar l’amenaça de desaparició de més del 40% de les perruqueries fins a un total de 2.000 en la Valenciana”.

Com a conclusió, el 96,08% de les perruqueries participants en l’estudi considera que la baixada de l’IVA al 10% seria una “eina clau i indispensable” per a garantir la sostenibilitat i viabilitat d’aquests xicotets negocis i eixir d’aquesta crisi econòmica i reclamen eixir de l'”injust tractament fiscal en què fa 8 anys està instal·lat en el sector de la perruqueria patint un 21% d’IVA”.

En aquest context, l’Aliança per la Baixada de l’IVA al 10% en les Perruqueries, ha reactivat els contactes amb tots els grups parlamentaris que van donar suport a la PNL aprovada en 2018 que reclamava la baixada de l’IVA, i que va ser secundada pels grups polítics que fan costat a l’actual govern de coalició.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + onze =