25n
25N
25N

L'operatiu 'Esperança del Mediterrani' completa el desembarcament de 630 persones en el Port de València

L'operatiu 'Esperança del Mediterrani' completa el desembarcament de 630 persones en el Port de València
17/06/2018 -

L’operatiu ‘Esperança del Mediterrani’ ha completat el desembarcament de 630 persones dels bucs Dattilo, Aquarius i Orione, en els quals han arribat al Port de València 274 persones, 106 i 250, respectivament. La variació respecte a les xifres que es manejaven durant la setmana es deu, segons ha apuntat el sotsdirector general d’Emergències de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, Jorge Suárez, a naixements durant la travessia.

Jorge SuarezSuárez ha assenyalat que 200 persones han requerit atenció sanitària, i 144 han sigut desviades a centres hospitalaris. No obstant això, segons el representant d’Emergències, s’han tractat majoritàriament “patologies menors”, i l’estimació és que solament 5 o 6 persones romanguen ingressades, sense que existisca “cap cas crític” entre elles.

Mancant concloure els estudis de filiació, Suárez ha explicat que s’han trobat en el passatge almenys 68 menors, dels quals ja s’ha confirmat que 46 d’ells viatjaven no acompanyats. El seu trasllat a centres d’acolliment ja ha començat, segons ha explicat el sotsdirector d’Emergències. A més, en total han sigut 22 els menors que han precisat desviació a centres hospitalaris.

En el conjunt del passatge s’han detectat 31 nacionalitats diferents, amb predomini de les persones procedents de Sudan, Algèria, Eritrea i Nigèria. Suárez ha afirmat que diverses desenes de persones ja s’han desplaçat en 3 autobusos cap a diferents centres d’estada.

El responsable d’Emergències ha destacat la cooperació en el lloc de comandament avançat entre diferents agents i administracions “amb intercanvi d’informació en tot moment”, així com el suport tecnològic que ha facilitat la coordinació del dispositiu i l’aportació dels observadors d’ONG acreditades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + vint =