caixa popular

Comença el desdoblament de la canonada de xarxa arterial entre Pinedo i el Perellonet

Comença el desdoblament de la canonada de xarxa arterial entre Pinedo i el Perellonet
19/06/2017 -

Hui dilluns, dia 19 de juny, comença l’obra de desdoblament de la canonada de la xarxa arterial entre Pinedo i el Perellonet (València), tram Plexi-Devesa, en el tram de Plexi. Així ho ha anunciat el regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible i responsable del Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià.

Les obres de la primera fase del projecte “Desdoblament canonada xarxa arterial entre Pinedo i el Perellonet (València) – Tram Plexi-Devesa”, en el tram de Plexi, comencen hui. Es tracta d’una obra inclosa dins del capítol de xarxes arterials del pla d’inversions del proveïment d’aigua de l’Ajuntament de València, que executa Emivasa. El termini d’execució previst per a aquesta actuació és de 26 mesos, i el pressupost aprovat, de 5.636.456,79 euros (IVA inclòs).

L’objecte de l’obra és el desdoblament de la canonada actual que alimenta les pedanies situades a l’extrem sud de València (el Saler, el Palmar i el Perellonet), i està previst que siga executada en diverses fases. Amb aquesta actuació millorarà substancialment la garantia de subministrament d’aigua potable als pobles del sud de València.

En la primera fase, que és la que ara s’inicia, l’obra consisteix en el desdoblament d’un tram de canonada situada a l’altura de l’antiga factoria de Plexi, amb canonada de fosa dúctil DN 400. La segona fase, que es preveu iniciar al mes d’octubre, consistirà en la substitució de la canonada actual DN 400 de formigó armat que discorre per l’interior del Parc de la Devesa, per una altra de fosa dúctil del mateix diàmetre.

En el cas del desdoblament del tram de Plexi, la canonada que cal instal·lar discorrerà per la carretera de l’entrada a la Casa de Don Carlos i Entrada de Romuald, i interconnectarà les canonades del mateix diàmetre ja existents.

En el cas de la canonada que discorre per l’interior del Parc de la Devesa, en l’actual, de formigó armat i 400 mm de diàmetre, s’ha detectat corrosió produïda pel terreny, molt agressiu, en què es troba instal·lada, i això ha donat lloc a un nombre important de ruptures els últims anys. Els treballs de reparació, a més de costosos, suposen una afecció important a l’arbratge, ja que part de la canonada actual es troba en zona boscosa. La canonada, en aquest tram, a més de doblar la que discorre per la carretera CV-500, alimenta la xarxa d’hidrants del Parc de la Devesa, per això la importància de la seua substitució.

Amb aquesta nova canonada millorarà substancialment la garantia de subministrament d’aigua potable als pobles del sud de València, així com la protecció contra incendis de la Devesa.

“S’està realitzant un important esforç inversor en aquest tipus d’infraestructures per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”, ha explicat el regidor Sarrià.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 19 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris